Мурињо активирао суспензију од годину дана?!

Када је претходни пут кажњен, 14. октобра, менаџер Челсија наводно је добио условну суспензију од годину дана коју је активирао покушајем упада у судијску свлачионицу.

Фудбал 26.10.2015 | 10:40
Мурињо активирао суспензију од годину дана?!

Да ли је Жозе Мурињо, уколико су тачни наводи да је на полувремену утакмице Вест Хем – Челси покушао да уђе у судијску свлачионицу, себи потписао отказ?

Могуће!

Наиме, не само да је пренервозни темпераментни менаџер Челсија направио озбиљан прекршај самим покушајем да се обрачуна са судијама, у свлачионици, на полувремену, већ је изгледа прекршио и условну казну коју му је Фудбалска асоцијација изрекла недавно кажњавајући га једном утакмицом суспензије због већ хроничних оптужби на рачун ФА, судија и критика самог суђења.

Наводно, када су га обевештавали о суспензији, из ФА су написали и следеће:

"Уколико до 16. октобра 2016. године прекршите Е3 бићете суспендовани са свих енглеских стадиона у наредних 12 месеци".

"Е3" је тачка у правилнику Премијер лиге која менаџере обавезује да се понашају у складу са интересима фудбала.

Мурињо, којем је то била чак четврта суспензија од када се вратио у Челси, односно у претходне две године, изгледа да је озбиљно упозорен да мора да престане са понашањем које штети имиџу енглеког фудбала. Ово му је изречено 14. октобра због критика на рачун суђења у поразу од Саутемптона, 3. октобра, а први извештаји са Острва говоре у прилог томе да је већ 24. октобра направио велики прекршај, можда и већи од свих претходних.

Сада се чека извештај судије Џона Моса, који је у првом полувремену утакмице са Вест Хемом искључио нашег Немању Матића због два старта повлачењем рукама, а меч је завршен победом "чекићара" од 2:1, коју је Мурињо у другом полувремену гледао из ВИП ложе.

Одлуком да после утакмице не даје изјаве за медије, Мурињо је само погоршао целу ситуацију и због тога ће Челси свакако бити кажњен новчано, али уколико се испостави да је Португалац активирао условну казну... можемо са сигурношћу да кажемо да су његови дани на "Стамофрд бриџу" одбројани и да ће му Роман Абрамович други пут у животу уручити отказ.

Стандардно, Мурињо би у том случају добио астрономску одштету, међутим питање је како би текли преговори о раскиду сарадње уколико би они дошли у тренутку када је менаџер самог себе избацио из фудбала на годину дана.

Све ово догађа се у тренутку када је шампион Челси доживео пети пораз у десет кола Премијер лиге, уз два ремија, што "плавце" одржава на 15. месту на табели, три позиције изнад Њукасла који је у зони испадања и са 11 бодова заостатка за лидером Арсеналом, а ако би Манчестер сити данас победио Манчестер јунајтед у гостима, Челсијев заостатак за првим на табели био би 13 бодова.

Пред Челсијем а видећемо да ли и Мурињом је тежак распоред у Премијер лиги: меч са Ливерпулом код куће, гостовање Стоуку, потом дуели са Норичом у Лондону и Тотенхемом у гостима. У међувремену, Челси игра и Лига куп, Лигу шампиона...

Коментари / 0

Оставите коментар