Murinjo aktivirao suspenziju od godinu dana?!

Kada je prethodni put kažnjen, 14. oktobra, menadžer Čelsija navodno je dobio uslovnu suspenziju od godinu dana koju je aktivirao pokušajem upada u sudijsku svlačionicu.

Fudbal 26.10.2015 | 10:40
Murinjo aktivirao suspenziju od godinu dana?!

Da li je Žoze Murinjo, ukoliko su tačni navodi da je na poluvremenu utakmice Vest Hem – Čelsi pokušao da uđe u sudijsku svlačionicu, sebi potpisao otkaz?

Moguće!

Naime, ne samo da je prenervozni temperamentni menadžer Čelsija napravio ozbiljan prekršaj samim pokušajem da se obračuna sa sudijama, u svlačionici, na poluvremenu, već je izgleda prekršio i uslovnu kaznu koju mu je Fudbalska asocijacija izrekla nedavno kažnjavajući ga jednom utakmicom suspenzije zbog već hroničnih optužbi na račun FA, sudija i kritika samog suđenja.

Navodno, kada su ga obeveštavali o suspenziji, iz FA su napisali i sledeće:

"Ukoliko do 16. oktobra 2016. godine prekršite E3 bićete suspendovani sa svih engleskih stadiona u narednih 12 meseci".

"E3" je tačka u pravilniku Premijer lige koja menadžere obavezuje da se ponašaju u skladu sa interesima fudbala.

Murinjo, kojem je to bila čak četvrta suspenzija od kada se vratio u Čelsi, odnosno u prethodne dve godine, izgleda da je ozbiljno upozoren da mora da prestane sa ponašanjem koje šteti imidžu englekog fudbala. Ovo mu je izrečeno 14. oktobra zbog kritika na račun suđenja u porazu od Sautemptona, 3. oktobra, a prvi izveštaji sa Ostrva govore u prilog tome da je već 24. oktobra napravio veliki prekršaj, možda i veći od svih prethodnih.

Sada se čeka izveštaj sudije Džona Mosa, koji je u prvom poluvremenu utakmice sa Vest Hemom isključio našeg Nemanju Matića zbog dva starta povlačenjem rukama, a meč je završen pobedom "čekićara" od 2:1, koju je Murinjo u drugom poluvremenu gledao iz VIP lože.

Odlukom da posle utakmice ne daje izjave za medije, Murinjo je samo pogoršao celu situaciju i zbog toga će Čelsi svakako biti kažnjen novčano, ali ukoliko se ispostavi da je Portugalac aktivirao uslovnu kaznu... možemo sa sigurnošću da kažemo da su njegovi dani na "Stamofrd bridžu" odbrojani i da će mu Roman Abramovič drugi put u životu uručiti otkaz.

Standardno, Murinjo bi u tom slučaju dobio astronomsku odštetu, međutim pitanje je kako bi tekli pregovori o raskidu saradnje ukoliko bi oni došli u trenutku kada je menadžer samog sebe izbacio iz fudbala na godinu dana.

Sve ovo događa se u trenutku kada je šampion Čelsi doživeo peti poraz u deset kola Premijer lige, uz dva remija, što "plavce" održava na 15. mestu na tabeli, tri pozicije iznad Njukasla koji je u zoni ispadanja i sa 11 bodova zaostatka za liderom Arsenalom, a ako bi Mančester siti danas pobedio Mančester junajted u gostima, Čelsijev zaostatak za prvim na tabeli bio bi 13 bodova.

Pred Čelsijem a videćemo da li i Murinjom je težak raspored u Premijer ligi: meč sa Liverpulom kod kuće, gostovanje Stouku, potom dueli sa Noričom u Londonu i Totenhemom u gostima. U međuvremenu, Čelsi igra i Liga kup, Ligu šampiona...

Komentari / 0

Ostavite komentar