ИТА: Интер ''замало'' први на табели!

Фудбалери Интера седам минута стајали су на првом мјесту табеле Серије А. А онда је Палермо изједначио.

Фудбал 25.10.2015 | 12:20
ИТА: Интер ''замало'' први на табели!

Посљедњи суботњи меч деветог кола Серије А игран је на Сицилији гдје је Палермо дочекао Интер. Меч на Ренцо Барбери завршен је ремијем 1:1 па екипа Роберта Манћинија ипак неће преноћити као лидер италијанског првенства.

Било би то можда и незаслужено јер Интер није блистао у суботу увече, а нероазури ће посебно жељети да забораве прво полувријеме у којем по први пут ове сезоне нису упутили нити један шут ка голу противника.

У наставку је Интер ипак стигао до поготка преко Перишића, али он је у суштини само био егзекутор, све су припремили Јоветић и Биабијани.

Овим поготком Интер је избио на прво мјесто на табели, али се тамо задржао само седам минута.

Са лидерске позиције "свгрнуо" га је Алберто Ђилардино. Искусни ветеран нашао се у правом тренутку на правом мјесту и скренуо један покушај шута у мрежу Интера за изједначење – 1:1.

Имао је Интер прилику у посљедњем минуту меча да дође до побједе, али је Сорентино одлично одбранио покушај Перишића и сачувао бод свом тиму.

Екипа Роберта Манћинија послије трећег ремија у низу заузима друго мјесто на табели са 18 бодова, иза Фиорентине која има исти број бодова али и утакмицу мање.

ПРВЕНАЦ КРУНИЋА У ПОБЈЕДИ ЕМПОЛИЈА НАД ЂЕНОВОМ

У раније одиграним мечевима у суботу Емполиј је савладао Ђенову резултатом 2:0, а Болоња је у посљедњим тренуцима меча савладала Карпи 2:1.

Протекла два прелазна рока Раде Крунић није много спавао. Док је био у Борцу из Чачка био је на мети Црвене звезде, потом Војводине, па затим и Партизана, али на крају завршио је у италијанској Серији А.

Одлука да потпише за Емполи била је пун погодак јер овај млади 22-годишњи фудбалер пружа све боље партије, а у суботу је уписао и свој први погодак у Серији А.

Емполи је у оквиру 9. кола на свом Кастеланију дочекао Ђенову, а послије неколико неискориштених прилика у финишу првог полувремена коначно је сломио отпор Ђеновљана.

Добру акцију извео је Емполи, а завршио ју је голом Раде Крунић. Био је то његов првенац у Серији А.

У наставку смо видјели исту слику, Емполи је доминирао и у 57. минуту повисио преко Зјелинског, а колико су опасни били гости довољно говори податак да су прве прилике у другом полувремену имали у 89. и 91. минуту.

Емполи је тако уписао трећу побједу у сезони и изједначио се са Ђеновом на табели. Са 10 освојених бодова ова два тима дијеле 13. мјесто на табели Серије А.

Дерби зачеља припао је гостима из Болоње, који су стигли до првих овосезонских бодова у гостима.

Болоња је славила 2:1 голом у посљедњим тренуцима сусрета и тако сигурно запечатила судбину тренера Ђузепеа Санина на клупи Карпија.

Дуел прошлосезонских друголигаша боље су отворили домаћи фудбалери и повели Гаетана Летиција, али је црвени картон Лоренца Лола већ у 38. минуту промијенио ток утакмице.

Болоња је веч на почетку другог дијела преко Данијелеа Гасталдела стигал до изједначења. Домаћи су са играчем мање одолијевали све до судијске надокнаде, када је марокански интернационалац Адам Масина одлично реаговао и донио побједу гостима, који су са ова три бода "фењер" препоустили управо Карпију.

СЕРИЈА А - 9. КОЛО:

Емполи - Ђенова 2:0 (1:0)
/Крунић 44, Зјелински 57/

Карпи - Болоња 1:2 (1:0)
/Летиција 24 - Гасталдело 47, Масина 90+3/

Палермо - Интер 1:1 (0:0)

/Ђилардино 67 - Перишић 60/

У недјељу:

Сампдорија - Верона (12:30)
Јувентус - Аталанта (15:00)
Милан - Сасуоло
Удинезе - Фрозиноне
Фиорентина - Рома
Лацио - Торино (18:00)
Кјево - Наполи (20:45)

ТРАБЕЛА: Фиорентина 18, Интер (+1)18, Рома 17, Наполи 15, Сасуоло 15, Лацио 15, Торино 14, Аталанта 14, Кјево 12, Сампдорија 11, Палермо (+1) 11, Емполи (+1) 10, Ђенова (+1) 10, Милан 10, Јувентус 9, Удинезе 8, Фрозиноне 7, Болоња (+1) 6, Верона 5, Карпи (+1) 5.

Коментари / 0

Оставите коментар