ITA: Inter ''zamalo'' prvi na tabeli!

Fudbaleri Intera sedam minuta stajali su na prvom mjestu tabele Serije A. A onda je Palermo izjednačio.

Fudbal 25.10.2015 | 12:20
ITA: Inter ''zamalo'' prvi na tabeli!

Posljednji subotnji meč devetog kola Serije A igran je na Siciliji gdje je Palermo dočekao Inter. Meč na Renco Barberi završen je remijem 1:1 pa ekipa Roberta Manćinija ipak neće prenoćiti kao lider italijanskog prvenstva.

Bilo bi to možda i nezasluženo jer Inter nije blistao u subotu uveče, a neroazuri će posebno željeti da zaborave prvo poluvrijeme u kojem po prvi put ove sezone nisu uputili niti jedan šut ka golu protivnika.

U nastavku je Inter ipak stigao do pogotka preko Perišića, ali on je u suštini samo bio egzekutor, sve su pripremili Jovetić i Biabijani.

Ovim pogotkom Inter je izbio na prvo mjesto na tabeli, ali se tamo zadržao samo sedam minuta.

Sa liderske pozicije "svgrnuo" ga je Alberto Đilardino. Iskusni veteran našao se u pravom trenutku na pravom mjestu i skrenuo jedan pokušaj šuta u mrežu Intera za izjednačenje – 1:1.

Imao je Inter priliku u posljednjem minutu meča da dođe do pobjede, ali je Sorentino odlično odbranio pokušaj Perišića i sačuvao bod svom timu.

Ekipa Roberta Manćinija poslije trećeg remija u nizu zauzima drugo mjesto na tabeli sa 18 bodova, iza Fiorentine koja ima isti broj bodova ali i utakmicu manje.

PRVENAC KRUNIĆA U POBJEDI EMPOLIJA NAD ĐENOVOM

U ranije odigranim mečevima u subotu Empolij je savladao Đenovu rezultatom 2:0, a Bolonja je u posljednjim trenucima meča savladala Karpi 2:1.

Protekla dva prelazna roka Rade Krunić nije mnogo spavao. Dok je bio u Borcu iz Čačka bio je na meti Crvene zvezde, potom Vojvodine, pa zatim i Partizana, ali na kraju završio je u italijanskoj Seriji A.

Odluka da potpiše za Empoli bila je pun pogodak jer ovaj mladi 22-godišnji fudbaler pruža sve bolje partije, a u subotu je upisao i svoj prvi pogodak u Seriji A.

Empoli je u okviru 9. kola na svom Kastelaniju dočekao Đenovu, a poslije nekoliko neiskorištenih prilika u finišu prvog poluvremena konačno je slomio otpor Đenovljana.

Dobru akciju izveo je Empoli, a završio ju je golom Rade Krunić. Bio je to njegov prvenac u Seriji A.

U nastavku smo vidjeli istu sliku, Empoli je dominirao i u 57. minutu povisio preko Zjelinskog, a koliko su opasni bili gosti dovoljno govori podatak da su prve prilike u drugom poluvremenu imali u 89. i 91. minutu.

Empoli je tako upisao treću pobjedu u sezoni i izjednačio se sa Đenovom na tabeli. Sa 10 osvojenih bodova ova dva tima dijele 13. mjesto na tabeli Serije A.

Derbi začelja pripao je gostima iz Bolonje, koji su stigli do prvih ovosezonskih bodova u gostima.

Bolonja je slavila 2:1 golom u posljednjim trenucima susreta i tako sigurno zapečatila sudbinu trenera Đuzepea Sanina na klupi Karpija.

Duel prošlosezonskih drugoligaša bolje su otvorili domaći fudbaleri i poveli Gaetana Leticija, ali je crveni karton Lorenca Lola već u 38. minutu promijenio tok utakmice.

Bolonja je več na početku drugog dijela preko Danijelea Gastaldela stigal do izjednačenja. Domaći su sa igračem manje odolijevali sve do sudijske nadoknade, kada je marokanski internacionalac Adam Masina odlično reagovao i donio pobjedu gostima, koji su sa ova tri boda "fenjer" prepoustili upravo Karpiju.

SERIJA A - 9. KOLO:

Empoli - Đenova 2:0 (1:0)
/Krunić 44, Zjelinski 57/

Karpi - Bolonja 1:2 (1:0)
/Leticija 24 - Gastaldelo 47, Masina 90+3/

Palermo - Inter 1:1 (0:0)

/Đilardino 67 - Perišić 60/

U nedjelju:

Sampdorija - Verona (12:30)
Juventus - Atalanta (15:00)
Milan - Sasuolo
Udineze - Frozinone
Fiorentina - Roma
Lacio - Torino (18:00)
Kjevo - Napoli (20:45)

TRABELA: Fiorentina 18, Inter (+1)18, Roma 17, Napoli 15, Sasuolo 15, Lacio 15, Torino 14, Atalanta 14, Kjevo 12, Sampdorija 11, Palermo (+1) 11, Empoli (+1) 10, Đenova (+1) 10, Milan 10, Juventus 9, Udineze 8, Frozinone 7, Bolonja (+1) 6, Verona 5, Karpi (+1) 5.

Komentari / 0

Ostavite komentar