Сумњива смрт Дуњића, почела саслушања

Смрт вештака и професора судске медицине Душана Дуњића, који је требало да буде сведок одбране у процесу Ратку Младићу, сумњива је холадској полицији! Томе у прилог сведочи чињеница да истражни органи испитују све оне који су били у контакту с њим, од Младићевих адвоката до особља хотела у коме је одсео и где је пронађен мртав у четвртак ујутру.

Србија 25.10.2015 | 11:00
Сумњива смрт Дуњића, почела саслушања

Каже ово за „Новости“ Миодраг Стојановић, један од адвоката некадашњег војног лидера босанских Срба, наглашавајући да је он саслушаван у петак од осам ујутру до десет увече

- Питали су ме све, од тога како је провео тај последњи дан, да ли се жалио на нешто, да ли је био болестан, узимао неку терапију. Интересовало их је колико се знамо, зашто је овде, о чему је требало да сведочи, има ли непријатеља, коју је документацију користио - рекао нам је Стојановић.

Обдукција тела урађена је у суботу, јер је породица желела да јој присуствује и патолог Ђорђе Алимпијевић. Прве информације знаће се тек у понедељак када токсиколошка и хистолошка анализа буду готове.

- Он је требало да негира број жртава у Сребреници - указује Стојановић. - Такође и да потврди да се никако није могао извести закључак како су ти људи страдали и када. Дуњић је аргументовао да нико не може да докаже узрок и време смрти убијених без меких ткива, што доводи у питање тврдње о егзекуцајима босанских Срба.

Стојановић додаје и то да је након испитивања у полицији посетио и Младића у притворској јединици.

- Он је ужаснут и шокиран Дуњићевом смрћу. Видно је био забринут. Питао ме шта ћемо сада, како да у предмет уведемо његове експертизе, како и где да нађемо новог експерта ако нам буде био потребан - каже Стојановић.

Адвокат Кристофер Блек, који је заступа Миру Марковић и Марка Милошевића, супругу и сина покојног председника Србије, у њиховој намери да истерају на видело истину о узроцима смрти Слободана Милошевића, упозорава на опрез у случају изненадне смрти српског патолога Душана Дуњића. Канадски адвокат сматра да Србија мора бити до краја укључена у истрагу о смрти свог професора.

- Милошевић је преминуо 2007, а до данас нису саоштени узроци његове смрти - каже за "Новости" Блек.

- У његовом телу пронађене су супстанце лекова које он није смео да користи и који му нису били преписани. Неколико дана пред смрт, Милошевић је послао руској амбасади у Хагу писмо у којем каже да верује да га трују!

Блек каже да породица Марковић Милошевић тужбу против суда у холандској престоници још није подигла јер није добила извештај о смрти, али да не одустаје. За последњи догађај, смрт српског патолога Дуњића, каже да није то преседан када су у питању "међународни" судови.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Сноуден

25.10.2015 10:34

Цовјек је професионално ликвидиран.Храна и пице.??Дали сте свесни његовог задатка и вестацења.Дали мислите да истина би требало да изадје на видјело.Дали мислите да би то дозволила америка и западне силе које су све ово креирале и направиле.Наравно да неби.О сребребреници права слика и истина имала би другације погледе на прослост садасњост и будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.10.2015 10:37

Руси га убили тако је вреднији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниси нормалан

25.10.2015 11:02

Иди лијечи се ако већ није касно.

Name

Да буде јасно

25.10.2015 11:50

Нису нити Муслимани нити Хрвати. На залост припадници САД-а слузбе. Мени су рекли у УК-у, да је најбоље да никад не видим оног коме прогања и да идем сто прије. Да не буде само залопојка, припадници УК слузби су ме извукли зиву напоље из своје земље медјутим од оног сто сам презивјела никад се нисам опоравила. Од 2006 спавам обуцена. Никад висе у пидзаму. Моје сауцесце фамилији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

25.10.2015 13:17

Хитно зови у Соколац питај за једно мјесто за тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

25.10.2015 14:57

Тако је , код нас да живи то му додје ко на Голом Отоку а да лежи на Веселом бријегу е ту већ се мора Додик питати .

Name

Доказ

25.10.2015 13:47

Доказ насем генералу И његовој (не)кривици И доказ за сребреницу И остале лази.. као И ко је створио земљу драгим комсијама босњацима И хрватима И сипцима. Зивјела Србија.. ообједицемо једног дана.. ако не ми наси синови..

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

25.10.2015 16:24

СТРАШНО!!! СРБИ СУ И ДАЉЕ МЕТА. АМЕРИКА ЈЕ НАЈВЕЋЕ ЗЛО ЧОВЈЕЧАНСТВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

25.10.2015 20:50

А ста то у Хагу није сумњиво ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

26.10.2015 15:53

Ко год покуша да каже истину о Сребреници , биће убијен ! Добре паре зарађују они , који лажу о Сребреници !

ОДГОВОРИТЕ