Sumnjiva smrt Dunjića, počela saslušanja

Smrt veštaka i profesora sudske medicine Dušana Dunjića, koji je trebalo da bude svedok odbrane u procesu Ratku Mladiću, sumnjiva je holadskoj policiji! Tome u prilog svedoči činjenica da istražni organi ispituju sve one koji su bili u kontaktu s njim, od Mladićevih advokata do osoblja hotela u kome je odseo i gde je pronađen mrtav u četvrtak ujutru.

Srbija 25.10.2015 | 11:00
Sumnjiva smrt Dunjića, počela saslušanja

Kaže ovo za „Novosti“ Miodrag Stojanović, jedan od advokata nekadašnjeg vojnog lidera bosanskih Srba, naglašavajući da je on saslušavan u petak od osam ujutru do deset uveče

- Pitali su me sve, od toga kako je proveo taj poslednji dan, da li se žalio na nešto, da li je bio bolestan, uzimao neku terapiju. Interesovalo ih je koliko se znamo, zašto je ovde, o čemu je trebalo da svedoči, ima li neprijatelja, koju je dokumentaciju koristio - rekao nam je Stojanović.

Obdukcija tela urađena je u subotu, jer je porodica želela da joj prisustvuje i patolog Đorđe Alimpijević. Prve informacije znaće se tek u ponedeljak kada toksikološka i histološka analiza budu gotove.

- On je trebalo da negira broj žrtava u Srebrenici - ukazuje Stojanović. - Takođe i da potvrdi da se nikako nije mogao izvesti zaključak kako su ti ljudi stradali i kada. Dunjić je argumentovao da niko ne može da dokaže uzrok i vreme smrti ubijenih bez mekih tkiva, što dovodi u pitanje tvrdnje o egzekucajima bosanskih Srba.

Stojanović dodaje i to da je nakon ispitivanja u policiji posetio i Mladića u pritvorskoj jedinici.

- On je užasnut i šokiran Dunjićevom smrću. Vidno je bio zabrinut. Pitao me šta ćemo sada, kako da u predmet uvedemo njegove ekspertize, kako i gde da nađemo novog eksperta ako nam bude bio potreban - kaže Stojanović.

Advokat Kristofer Blek, koji je zastupa Miru Marković i Marka Miloševića, suprugu i sina pokojnog predsednika Srbije, u njihovoj nameri da isteraju na videlo istinu o uzrocima smrti Slobodana Miloševića, upozorava na oprez u slučaju iznenadne smrti srpskog patologa Dušana Dunjića. Kanadski advokat smatra da Srbija mora biti do kraja uključena u istragu o smrti svog profesora.

- Milošević je preminuo 2007, a do danas nisu saošteni uzroci njegove smrti - kaže za "Novosti" Blek.

- U njegovom telu pronađene su supstance lekova koje on nije smeo da koristi i koji mu nisu bili prepisani. Nekoliko dana pred smrt, Milošević je poslao ruskoj ambasadi u Hagu pismo u kojem kaže da veruje da ga truju!

Blek kaže da porodica Marković Milošević tužbu protiv suda u holandskoj prestonici još nije podigla jer nije dobila izveštaj o smrti, ali da ne odustaje. Za poslednji događaj, smrt srpskog patologa Dunjića, kaže da nije to presedan kada su u pitanju "međunarodni" sudovi.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Snouden

25.10.2015 11:34

Covjek je profesionalno likvidiran.Hrana i pice.??Dali ste svesni njegovog zadatka i vestacenja.Dali mislite da istina bi trebalo da izadje na vidjelo.Dali mislite da bi to dozvolila amerika i zapadne sile koje su sve ovo kreirale i napravile.Naravno da nebi.O srebrebrenici prava slika i istina imala bi drugacije poglede na proslost sadasnjost i buducnost.

ODGOVORITE
Name

BL

25.10.2015 11:37

Rusi ga ubili tako je vredniji.

ODGOVORITE
Name

Nisi normalan

25.10.2015 12:02

Idi liječi se ako već nije kasno.

Name

Da bude jasno

25.10.2015 12:50

Nisu niti Muslimani niti Hrvati. Na zalost pripadnici SAD-a sluzbe. Meni su rekli u UK-u, da je najbolje da nikad ne vidim onog kome proganja i da idem sto prije. Da ne bude samo zalopojka, pripadnici UK sluzbi su me izvukli zivu napolje iz svoje zemlje medjutim od onog sto sam prezivjela nikad se nisam oporavila. Od 2006 spavam obucena. Nikad vise u pidzamu. Moje saucesce familiji.

ODGOVORITE
Name

Re BL

25.10.2015 14:17

Hitno zovi u Sokolac pitaj za jedno mjesto za tebe

ODGOVORITE
Name

Sokolac

25.10.2015 15:57

Tako je , kod nas da živi to mu dodje ko na Golom Otoku a da leži na Veselom brijegu e tu već se mora Dodik pitati .

Name

Dokaz

25.10.2015 14:47

Dokaz nasem generalu I njegovoj (ne)krivici I dokaz za srebrenicu I ostale lazi.. kao I ko je stvorio zemlju dragim komsijama bosnjacima I hrvatima I sipcima. Zivjela Srbija.. oobjedicemo jednog dana.. ako ne mi nasi sinovi..

ODGOVORITE
Name

XY

25.10.2015 17:24

STRAŠNO!!! SRBI SU I DALJE META. AMERIKA JE NAJVEĆE ZLO ČOVJEČANSTVA.

ODGOVORITE
Name

Brle

25.10.2015 21:50

A sta to u Hagu nije sumnjivo ?

ODGOVORITE
Name

zito

26.10.2015 16:53

Ko god pokuša da kaže istinu o Srebrenici , biće ubijen ! Dobre pare zarađuju oni , koji lažu o Srebrenici !

ODGOVORITE