ПЛ БиХ: Радник је 3., кикс Сарајева, пораз Борца, Зрињски ''влада'' Мостаром!

Мостарски дерби у оквиру 13. кола Премијер лиге БиХ заслужено је припао Зрињском. Чета Винка Мариновића била је боља током цијелог сусрета и заслужено славила у "Врапчићима". Слобода и Радник уписали нове побједе, Дрина закована за дно. Широки савладао Борац 2:0 головима Вагнера Сантоса Лага и наставио доминацију на Градском стадиону у Бањалуци.

Фудбал 25.10.2015 | 11:00
ПЛ БиХ: Радник је 3., кикс Сарајева, пораз Борца, Зрињски ''влада'' Мостаром!

У дану када Сарајево слави 69. рођендан, шампион БиХ доживио је пораз у Добој-Какњу 1:2, на реновираном стадиону Младости.

Одиграно је још шест сусрета 13. кола Премијер лиге БиХ, у којима је највише пажње привукао мостарски дерби, 25. у Премијер лиги БиХ.

Зрињски је доминирао током цијелог меча, имао више од игре и сасвим заслужено однио бодове из "Врапчића", а "рођеним" задао велику главобољу.

Чета Винка Мариновића славила је минималним резултатом 1:0, а гол одлуке постигао је дефанзивац "племића" Перо Стојкић у 36. минуту.

Била је то уиграна акција фудбалера Зрињског. Стево Николић упутио је лопту у срце шеснаетерца домаћих, из "другог" плана убацио се Стојкић и лијепим ударцем главом савладао Аднана Бобића.

Зрињски је и прије водећег гола имао неколико добрих прилика, а најбољу од њих пропустио је Невен Лаштро већ у трећем минуту сусрета, када је погодио пречку. Доминирали су гости и у наставку, али се резултат није промијенио.

Зрињски је тако наставио потјеру за водећом Слободом, која је на свом стадиону уписала нову побједу. На "Тушњу" је савладан жилави Травник 2:0, а гости су у другом полувремену пропустили неколико прилика да бар ублаже пораз.

Са сјајним издањима наставио је и Радник. Иако су Бијељинци губили након првих 45 минута од Славије, у наставку су успјели преокренути резултат и доћи до нова три бода.

Витез је у првом полувремену ријешио све у дуелу са Рудар Приједором, док је очекивано лако Олимпик дошао до бодова у дуелу са Дрином, која је већ сада једном ногом у нижем рангу. Зворничани су уписали седми узастопни пораз и само их чудо може сачувати у Премијер лиги БиХ, која ће, подсјетимо, од наредне сезоне бројати само 12 екипа.

Младост- Сарајево 2:1 у мечу 13. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Свечарска атмосфера је у Какњу.

Младост је на новом стадиону дочекала актуленог шампиона Премијер Лиге БиХ, Сарајево, коме је данас 69. рођендан.

На крају више разлога за славље имали со домаћи фудбалери. На новом стадио узет је "скалп" шампиону.

МЛАДОСТ-САРАЈЕВО 2:1

Након првог полувремена борбене утакмице резултат је био 1:1.

Домаћин је први дошао до гола. Постигао га је најопаснији у редовима домаћих Дилавер у 23. минуту.

Изједеначио је Барбарић у финишу полувремена.

Младост је повела 2:1 у 63. минуту.

Рамовић је асистирао за Ковача, који је постигао побједоносни гол.

Сарајево је свим силама покушавало да дође до изједначења. Леон Бенко је био најконкретнији, али је остало 2.1.

Пет минута пријекраја са пет метара Барбарић је имао колосалну шансу, али је његов шут зауставио голман домаћих.

Послије мостарског дербија који је добио Зрињски, још један дерби играо се у 13. колу Премијер лиге БиХ и у овом је славио гост.

На Градском стадиону у Бањалуци:

Борац и Широки Бријег 0:2 (0:1).

Двоструки стрелац за госте био је неуништиви Бразилац Вагнер Сантос Лаго који је погађао прво у деветом, а потом и у 62. минуту и запечатио судбину Борца.

Традиција у овом дуелу била је је на страни Широкобријежана а настављена је и послије овог окршаја. Посљедњи пут публика на Градском стадиону у Бањалуци видјела је побједу над Широким Бријегом још 2009. године.

Осим ове црне серије, настављена је и она много важнија, Борац је уписао четврту побједу у низу у Премијер лиги БиХ и укопао се у зони испадања која ове године обухвата чак шест клубова. Већ сада назире се грчевита борба за опстанак најмлађег тима у Премијер лиги БиХ.

Борац је у суботу против Широког Бријега изашао са намјером да препусти посјед противнику и пријети из контранапада, али је план морао да мијења већ послије девет минута игре јер рахабилитовани голман Бранислав Ружић морао је да вади лопту из мреже.

Црнов и Вагнер Сантос лаго одиграли су акцију коју је Бразилац завршио прецизним ударцем главом за вођство Широког Бријега 1:0.

Какав шок за Борац, и то одмах у акцији послије спорне ситуације у којој је Борац можда и био оштећен за једанаестерац.

Прије гола Широког Бријега Борац је могао до вођства из једанаестерца, али је судија Шеховић да повлачење Борчевог играча Лазара Марјановића није довољно за најстрожу казну.

Фудбалери Борца су бурно протестовали, док су гостујући играчи искористили одмах тај пад концентрације и на другој страни постигли погодак.

Посјед лопте до краја првог дијела био је изједначен, али је Борац имао опасније прилике. Јовић је могао да изједначи у 36. минуту када је био сам на другој стативи, али је шутирао поред гола. Покушао је и Рунић послије корнера нешто касније, али је Солдо одбранио.

У наставку је Широки чувао лопту и резултат, али он се могао промијенити већ само послије три минуте игре. Кољић је, међутим, промашио чисту шансу са три метра.

Казна је стигла послије 15 минута, када је Црнов показао добре дриблерске, а Вагнер још једном голгетерске способности. Бечелић је насјео на финту Црнова, потом ни Рунић није успио да изблокира његов центаршут по земљи и лопта је стигла на другу страну до Вагнера који ју је послао у мрежу за 2:0 и изједначење на листи најбољих стрелаца премијер лиге БиХ са Бенком. Обојица су постигла по осам голова ове сезоне.

Било је јасно да Борац не може до изједначења, чак су опасније били контранапади гостију него неки притисак црвено-плавих и Борац је уписао седми пораз ове сезоне. Исто толико побједа има Широки који је сада на трећем мјесту на табели.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 13. КОЛО

Младост - Сарајево 2:1 (1:1)
/Дилавер 22, Ковач 70 - Барбарић 43/

Олимпик - Дрина 4:0 (1:0)
/Станић 12, Карић 66, Хаџић 82, Варешановић 90/

Слобода - Травник 2:0 (2:0)
/Крпић 19, Ахметовић 40/

Витез - Рудар Приједор 3:1 (3:1)
/Капетан 4, Ђурић 11, Басара 17 - Пекија 6/

Вележ - Зрињски 0:1 (0:1)
/Стојкић 36/

Радник - Славија 2:1 (0:1)
/Јаковљевић 58, Лазић 73 - Ровчанин 9/

Борац - Широки Бријег 0:2 (0:1)

/Вагнер 9, 62/

У недјељу:

Жељезничар - Челик (14:30)

ТАБЕЛА: Слобода 28, Зрињски 27, Широки Бријег 25, Радник 25, Сарајево 22, Славија 20, Челик (-1) 19, Младост 19, Жељезничар (-1) 17, Олимпик 16, Травник 13, Витез 13, Рудар Приједор 12, Борац 12, Вележ 7, Дрина 6.

Коментари / 0

Оставите коментар