PL BiH: Radnik je 3., kiks Sarajeva, poraz Borca, Zrinjski ''vlada'' Mostarom!

Mostarski derbi u okviru 13. kola Premijer lige BiH zasluženo je pripao Zrinjskom. Četa Vinka Marinovića bila je bolja tokom cijelog susreta i zasluženo slavila u "Vrapčićima". Sloboda i Radnik upisali nove pobjede, Drina zakovana za dno. Široki savladao Borac 2:0 golovima Vagnera Santosa Laga i nastavio dominaciju na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Fudbal 25.10.2015 | 11:00
PL BiH: Radnik je 3., kiks Sarajeva, poraz Borca, Zrinjski ''vlada'' Mostarom!

U danu kada Sarajevo slavi 69. rođendan, šampion BiH doživio je poraz u Doboj-Kaknju 1:2, na renoviranom stadionu Mladosti.

Odigrano je još šest susreta 13. kola Premijer lige BiH, u kojima je najviše pažnje privukao mostarski derbi, 25. u Premijer ligi BiH.

Zrinjski je dominirao tokom cijelog meča, imao više od igre i sasvim zasluženo odnio bodove iz "Vrapčića", a "rođenim" zadao veliku glavobolju.

Četa Vinka Marinovića slavila je minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je defanzivac "plemića" Pero Stojkić u 36. minutu.

Bila je to uigrana akcija fudbalera Zrinjskog. Stevo Nikolić uputio je loptu u srce šesnaeterca domaćih, iz "drugog" plana ubacio se Stojkić i lijepim udarcem glavom savladao Adnana Bobića.

Zrinjski je i prije vodećeg gola imao nekoliko dobrih prilika, a najbolju od njih propustio je Neven Laštro već u trećem minutu susreta, kada je pogodio prečku. Dominirali su gosti i u nastavku, ali se rezultat nije promijenio.

Zrinjski je tako nastavio potjeru za vodećom Slobodom, koja je na svom stadionu upisala novu pobjedu. Na "Tušnju" je savladan žilavi Travnik 2:0, a gosti su u drugom poluvremenu propustili nekoliko prilika da bar ublaže poraz.

Sa sjajnim izdanjima nastavio je i Radnik. Iako su Bijeljinci gubili nakon prvih 45 minuta od Slavije, u nastavku su uspjeli preokrenuti rezultat i doći do nova tri boda.

Vitez je u prvom poluvremenu riješio sve u duelu sa Rudar Prijedorom, dok je očekivano lako Olimpik došao do bodova u duelu sa Drinom, koja je već sada jednom nogom u nižem rangu. Zvorničani su upisali sedmi uzastopni poraz i samo ih čudo može sačuvati u Premijer ligi BiH, koja će, podsjetimo, od naredne sezone brojati samo 12 ekipa.

Mladost- Sarajevo 2:1 u meču 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Svečarska atmosfera je u Kaknju.

Mladost je na novom stadionu dočekala aktulenog šampiona Premijer Lige BiH, Sarajevo, kome je danas 69. rođendan.

Na kraju više razloga za slavlje imali so domaći fudbaleri. Na novom stadio uzet je "skalp" šampionu.

MLADOST-SARAJEVO 2:1

Nakon prvog poluvremena borbene utakmice rezultat je bio 1:1.

Domaćin je prvi došao do gola. Postigao ga je najopasniji u redovima domaćih Dilaver u 23. minutu.

Izjedenačio je Barbarić u finišu poluvremena.

Mladost je povela 2:1 u 63. minutu.

Ramović je asistirao za Kovača, koji je postigao pobjedonosni gol.

Sarajevo je svim silama pokušavalo da dođe do izjednačenja. Leon Benko je bio najkonkretniji, ali je ostalo 2.1.

Pet minuta prijekraja sa pet metara Barbarić je imao kolosalnu šansu, ali je njegov šut zaustavio golman domaćih.

Poslije mostarskog derbija koji je dobio Zrinjski, još jedan derbi igrao se u 13. kolu Premijer lige BiH i u ovom je slavio gost.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci:

Borac i Široki Brijeg 0:2 (0:1).

Dvostruki strelac za goste bio je neuništivi Brazilac Vagner Santos Lago koji je pogađao prvo u devetom, a potom i u 62. minutu i zapečatio sudbinu Borca.

Tradicija u ovom duelu bila je je na strani Širokobriježana a nastavljena je i poslije ovog okršaja. Posljednji put publika na Gradskom stadionu u Banjaluci vidjela je pobjedu nad Širokim Brijegom još 2009. godine.

Osim ove crne serije, nastavljena je i ona mnogo važnija, Borac je upisao četvrtu pobjedu u nizu u Premijer ligi BiH i ukopao se u zoni ispadanja koja ove godine obuhvata čak šest klubova. Već sada nazire se grčevita borba za opstanak najmlađeg tima u Premijer ligi BiH.

Borac je u subotu protiv Širokog Brijega izašao sa namjerom da prepusti posjed protivniku i prijeti iz kontranapada, ali je plan morao da mijenja već poslije devet minuta igre jer rahabilitovani golman Branislav Ružić morao je da vadi loptu iz mreže.

Crnov i Vagner Santos lago odigrali su akciju koju je Brazilac završio preciznim udarcem glavom za vođstvo Širokog Brijega 1:0.

Kakav šok za Borac, i to odmah u akciji poslije sporne situacije u kojoj je Borac možda i bio oštećen za jedanaesterac.

Prije gola Širokog Brijega Borac je mogao do vođstva iz jedanaesterca, ali je sudija Šehović da povlačenje Borčevog igrača Lazara Marjanovića nije dovoljno za najstrožu kaznu.

Fudbaleri Borca su burno protestovali, dok su gostujući igrači iskoristili odmah taj pad koncentracije i na drugoj strani postigli pogodak.

Posjed lopte do kraja prvog dijela bio je izjednačen, ali je Borac imao opasnije prilike. Jović je mogao da izjednači u 36. minutu kada je bio sam na drugoj stativi, ali je šutirao pored gola. Pokušao je i Runić poslije kornera nešto kasnije, ali je Soldo odbranio.

U nastavku je Široki čuvao loptu i rezultat, ali on se mogao promijeniti već samo poslije tri minute igre. Koljić je, međutim, promašio čistu šansu sa tri metra.

Kazna je stigla poslije 15 minuta, kada je Crnov pokazao dobre driblerske, a Vagner još jednom golgeterske sposobnosti. Bečelić je nasjeo na fintu Crnova, potom ni Runić nije uspio da izblokira njegov centaršut po zemlji i lopta je stigla na drugu stranu do Vagnera koji ju je poslao u mrežu za 2:0 i izjednačenje na listi najboljih strelaca premijer lige BiH sa Benkom. Obojica su postigla po osam golova ove sezone.

Bilo je jasno da Borac ne može do izjednačenja, čak su opasnije bili kontranapadi gostiju nego neki pritisak crveno-plavih i Borac je upisao sedmi poraz ove sezone. Isto toliko pobjeda ima Široki koji je sada na trećem mjestu na tabeli.

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO

Mladost - Sarajevo 2:1 (1:1)
/Dilaver 22, Kovač 70 - Barbarić 43/

Olimpik - Drina 4:0 (1:0)
/Stanić 12, Karić 66, Hadžić 82, Varešanović 90/

Sloboda - Travnik 2:0 (2:0)
/Krpić 19, Ahmetović 40/

Vitez - Rudar Prijedor 3:1 (3:1)
/Kapetan 4, Đurić 11, Basara 17 - Pekija 6/

Velež - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Stojkić 36/

Radnik - Slavija 2:1 (0:1)
/Jakovljević 58, Lazić 73 - Rovčanin 9/

Borac - Široki Brijeg 0:2 (0:1)

/Vagner 9, 62/

U nedjelju:

Željezničar - Čelik (14:30)

TABELA: Sloboda 28, Zrinjski 27, Široki Brijeg 25, Radnik 25, Sarajevo 22, Slavija 20, Čelik (-1) 19, Mladost 19, Željezničar (-1) 17, Olimpik 16, Travnik 13, Vitez 13, Rudar Prijedor 12, Borac 12, Velež 7, Drina 6.

Komentari / 0

Ostavite komentar