Анчелоти о интригантном Наполију, досадном Бајерну и опуштеном Мурињу...

Легендарни стручњак у опширном интервјуу анализирао тренутна дешавања у свету фудбала...

Фудбал 26.10.2015 | 20:00
Анчелоти о интригантном Наполију, досадном Бајерну и опуштеном Мурињу...

Легендарни италијански стручњак Карло Анчелоти типује Рому за освајајње Скудета, Пари Сен Жермен за Лигу шампиона, а репрезентацију Француске за ЕУРО 2016. године.

Искусни тренер тренутно одмара након што је летос добио отказ у Реал Мадриду, али је дао интервју за Газету дело Спорт у којем је причао трнутним дешавнајима у свету фудбала.
“Интер је солидна екипа која је добро пословала на летњој пијаци. Са Фелипеом Мелом у средини имају карактер, док је Роберто Манчини тренер који уме да извуче најбоље из екипе. Пауло Соуза је врло добар у Фјорентини, а сећам се да ми је направио проблем и када је са Базелом играо против мене. Серија А је веома неизвесна ове сезоне, а ако се ови на врху не убрзају, Јувентус ће их стићи”, сматра Анчелоти.

Као фаворита за Скудето види Рому, тим у којем се афирмисао као играч.
“Вучица има најбољи напад у Серији А јер је тешко изабрати у конкуренцији Едина Џека, Жервиња, Јага фалкеа и Мохамеда Салаха. Морају још сам ода пронађу баланс јер кад апостигнете четири гола у Леверкузену, нормално је да победите. Ако то није случај онда нешто мора хитно ту да се исправи”, сматра Карло.

Један од омиљених тимова у Серији А му је Наполи.
“Пратим их пажљиво ове сезоне. Имају одличне резултате под вођством Мауриција Сарија, који је сасвим добро прилагодио тактику из периода када је водио Емполи у тотално другачијој ситуацији. Наполијев фудбал је врло динамичан и веома ме интригира”, напомиње Анчелоти.

На питање ко ће поосвајати трофеје на крају ове сезоне, искусни стручњак одговара:
“Скудето ће освојити Рома. Премијер лигу Манчестер Сити, а Примеру Реал. Изненађење ће бити Пари Сен Жермен који ће, бар по мом мишљењу, освојити Лигу шампиона. А што се тиче Европског првенства, мислим да је Француска главни фаворит.”

Челси неће, сматра Анчелоти, одбранити титулу у Енглеској јер је Мурињо био исувише опуштен на почетку сезоне.
“Нисам очекивао ову кризу, али разумем шта се крије иза ових пороблема. Мислим да су били исувише уљуљкани након што су прошле сезоне освојили титулу са великом разликом, али не брините, Мурњо ће то среедити временом, он је прави човек за тај посао. Мислим да Манечстер Сити има најкомплетнији тим у Премијер лиги, али и њима може некада лоше да крене, не можеш 100 одсто бити сигуран у њих. Такође, треба се припазити од Арсенала, који има велике адуте у брзини Волкот аи Алексиса Санчеза”, истиче Карло.

Анчелоти је отпуштен из Реала, који је потом довео Рафу Бенитеза, али је и Шпанац већ претрпео критике медија и навијача.
“То је нормално, јер су очекивања у Мадриду огромна. Постоји велики притисак медија, а новине и радио станице су јако утицајне. Реал је често тема дана, сви у граду причају само о њему, атмосфер аје ватрена, слична као са Ромом и Наполијем. С друге стране Барселона је као Челси, релаксирано је ушла усезону након освојених трофеја прошле године и сада прима више погодака него раније. Опет, И даље су јаки, не треба их отписати”, упозорава Анчелоти.

Бајерн је био посебно занимљива тема за легендарног стручњака. Многи га виде као наследника Пепа Гвардиоле у Минхену, али се Анчелотију не свиђа Бајернова ситуација.
“Бајерн ће освојити Бундеслигу ове сезоне са рукама у џеповима. Морам да признам да не уживам у њиховим утакмицама, јер на њима уопште нема такмичења. Пеп Гвардиола је најбољи тренер у Бундеслиги, подучава играче фудбалу, доказује се и побеђује”, закључује Анчелоти.

Коментари / 0

Оставите коментар