Ančeloti o intrigantnom Napoliju, dosadnom Bajernu i opuštenom Murinju...

Legendarni stručnjak u opširnom intervjuu analizirao trenutna dešavanja u svetu fudbala...

Fudbal 26.10.2015 | 20:00
Ančeloti o intrigantnom Napoliju, dosadnom Bajernu i opuštenom Murinju...

Legendarni italijanski stručnjak Karlo Ančeloti tipuje Romu za osvajajnje Skudeta, Pari Sen Žermen za Ligu šampiona, a reprezentaciju Francuske za EURO 2016. godine.

Iskusni trener trenutno odmara nakon što je letos dobio otkaz u Real Madridu, ali je dao intervju za Gazetu delo Sport u kojem je pričao trnutnim dešavnajima u svetu fudbala.
“Inter je solidna ekipa koja je dobro poslovala na letnjoj pijaci. Sa Felipeom Melom u sredini imaju karakter, dok je Roberto Mančini trener koji ume da izvuče najbolje iz ekipe. Paulo Souza je vrlo dobar u Fjorentini, a sećam se da mi je napravio problem i kada je sa Bazelom igrao protiv mene. Serija A je veoma neizvesna ove sezone, a ako se ovi na vrhu ne ubrzaju, Juventus će ih stići”, smatra Ančeloti.

Kao favorita za Skudeto vidi Romu, tim u kojem se afirmisao kao igrač.
“Vučica ima najbolji napad u Seriji A jer je teško izabrati u konkurenciji Edina Džeka, Žervinja, Jaga falkea i Mohameda Salaha. Moraju još sam oda pronađu balans jer kad apostignete četiri gola u Leverkuzenu, normalno je da pobedite. Ako to nije slučaj onda nešto mora hitno tu da se ispravi”, smatra Karlo.

Jedan od omiljenih timova u Seriji A mu je Napoli.
“Pratim ih pažljivo ove sezone. Imaju odlične rezultate pod vođstvom Mauricija Sarija, koji je sasvim dobro prilagodio taktiku iz perioda kada je vodio Empoli u totalno drugačijoj situaciji. Napolijev fudbal je vrlo dinamičan i veoma me intrigira”, napominje Ančeloti.

Na pitanje ko će poosvajati trofeje na kraju ove sezone, iskusni stručnjak odgovara:
“Skudeto će osvojiti Roma. Premijer ligu Mančester Siti, a Primeru Real. Iznenađenje će biti Pari Sen Žermen koji će, bar po mom mišljenju, osvojiti Ligu šampiona. A što se tiče Evropskog prvenstva, mislim da je Francuska glavni favorit.”

Čelsi neće, smatra Ančeloti, odbraniti titulu u Engleskoj jer je Murinjo bio isuviše opušten na početku sezone.
“Nisam očekivao ovu krizu, ali razumem šta se krije iza ovih poroblema. Mislim da su bili isuviše uljuljkani nakon što su prošle sezone osvojili titulu sa velikom razlikom, ali ne brinite, Murnjo će to sreediti vremenom, on je pravi čovek za taj posao. Mislim da Manečster Siti ima najkompletniji tim u Premijer ligi, ali i njima može nekada loše da krene, ne možeš 100 odsto biti siguran u njih. Takođe, treba se pripaziti od Arsenala, koji ima velike adute u brzini Volkot ai Aleksisa Sančeza”, ističe Karlo.

Ančeloti je otpušten iz Reala, koji je potom doveo Rafu Beniteza, ali je i Španac već pretrpeo kritike medija i navijača.
“To je normalno, jer su očekivanja u Madridu ogromna. Postoji veliki pritisak medija, a novine i radio stanice su jako uticajne. Real je često tema dana, svi u gradu pričaju samo o njemu, atmosfer aje vatrena, slična kao sa Romom i Napolijem. S druge strane Barselona je kao Čelsi, relaksirano je ušla usezonu nakon osvojenih trofeja prošle godine i sada prima više pogodaka nego ranije. Opet, I dalje su jaki, ne treba ih otpisati”, upozorava Ančeloti.

Bajern je bio posebno zanimljiva tema za legendarnog stručnjaka. Mnogi ga vide kao naslednika Pepa Gvardiole u Minhenu, ali se Ančelotiju ne sviđa Bajernova situacija.
“Bajern će osvojiti Bundesligu ove sezone sa rukama u džepovima. Moram da priznam da ne uživam u njihovim utakmicama, jer na njima uopšte nema takmičenja. Pep Gvardiola je najbolji trener u Bundesligi, podučava igrače fudbalu, dokazuje se i pobeđuje”, zaključuje Ančeloti.

Komentari / 0

Ostavite komentar