Како је Сити испустио Марсијала прије седам година...?!

Нападач Црвених ђавола тада 12-годишњак тренирао је неколико дана са Грађанима, али отац није хтео да се сели у Енглеску!

Фудбал 25.10.2015 | 08:40
Како је Сити испустио Марсијала прије седам година...?!

Занимљива прича стиже нам са Острва у сусрет великом манчестерском дербију, дуелу Јунајтеда и Ситија на Олд Трафорду (15.05). Нема сумње да ће се менаџер Црвених ђавола Луј ван Гал поново ослонити на сјајног 19-годишњег Антонија Марисјала који је експлоридрао од летошњег доласка из Монака за 80.000.000 евра.

Управо ће Француз бити главна претња Грађанима, а лако је могло да се деси да сутра управо за њих игра на овом дербију. Наиме, Мамаду Ниакат, његов тренер у млађим категоријама клуба Лес Ули, испричао је британским медијима како је деветка Јунајтеда, као 12-годишњак тренирао са Мсанчестер Ситијем, али је на крају његов отац одлучио да не потписује за Грађане.

„Антони је као 12-годишњак боравио у Манчестер Ситију, они су били заинтертесовани за њега, заправо сви велики клубови су га тада тражили. Грађани су били најпаметнији, позвали су га да их посети, да види услове за тренинг. И није ми било јасно зашто трансфер није могао да се реализује. Тек касније смо схватили да је проблем био у папирологији, што нас је изненадило“, открио је Ниакат.

Марсијалов тренер подвлачи једну чињеницу.
„Оно што је Антонијева врлина је да се није променио тада. Отишао је да посети Сити, вратио се у Француску и почео да тренира. Без промена. Није му глава отишла у погрешном смеру. Остао је чврсто на земљи и управо је то његова највећа врлина“, тврди Ниакат.

Да Антони не потпише за Манчестер Сити била је одлука Ентонијевог оца, открива други тренер Азиз Бенадан.
„Ишли су у Енглеску, јер их је клуб позвао, али нису ништа обећавали тамо. Отац им је рекао: „Видећемо шта ће бити“, само је желео да упореди услове за рад у Француској и Енглеској. Из разлога што је био врло, врло млад отац је одабрао да остану у Француској. Антони је уживао у посети Ситију, али никоме никада то није испричао до сада“, закључио је Бенадан.

Коментари / 0

Оставите коментар