Kako je Siti ispustio Marsijala prije sedam godina...?!

Napadač Crvenih đavola tada 12-godišnjak trenirao je nekoliko dana sa Građanima, ali otac nije hteo da se seli u Englesku!

Fudbal 25.10.2015 | 08:40
Kako je Siti ispustio Marsijala prije sedam godina...?!

Zanimljiva priča stiže nam sa Ostrva u susret velikom mančesterskom derbiju, duelu Junajteda i Sitija na Old Trafordu (15.05). Nema sumnje da će se menadžer Crvenih đavola Luj van Gal ponovo osloniti na sjajnog 19-godišnjeg Antonija Marisjala koji je eksploridrao od letošnjeg dolaska iz Monaka za 80.000.000 evra.

Upravo će Francuz biti glavna pretnja Građanima, a lako je moglo da se desi da sutra upravo za njih igra na ovom derbiju. Naime, Mamadu Niakat, njegov trener u mlađim kategorijama kluba Les Uli, ispričao je britanskim medijima kako je devetka Junajteda, kao 12-godišnjak trenirao sa Msančester Sitijem, ali je na kraju njegov otac odlučio da ne potpisuje za Građane.

„Antoni je kao 12-godišnjak boravio u Mančester Sitiju, oni su bili zaintertesovani za njega, zapravo svi veliki klubovi su ga tada tražili. Građani su bili najpametniji, pozvali su ga da ih poseti, da vidi uslove za trening. I nije mi bilo jasno zašto transfer nije mogao da se realizuje. Tek kasnije smo shvatili da je problem bio u papirologiji, što nas je iznenadilo“, otkrio je Niakat.

Marsijalov trener podvlači jednu činjenicu.
„Ono što je Antonijeva vrlina je da se nije promenio tada. Otišao je da poseti Siti, vratio se u Francusku i počeo da trenira. Bez promena. Nije mu glava otišla u pogrešnom smeru. Ostao je čvrsto na zemlji i upravo je to njegova najveća vrlina“, tvrdi Niakat.

Da Antoni ne potpiše za Mančester Siti bila je odluka Entonijevog oca, otkriva drugi trener Aziz Benadan.
„Išli su u Englesku, jer ih je klub pozvao, ali nisu ništa obećavali tamo. Otac im je rekao: „Videćemo šta će biti“, samo je želeo da uporedi uslove za rad u Francuskoj i Engleskoj. Iz razloga što je bio vrlo, vrlo mlad otac je odabrao da ostanu u Francuskoj. Antoni je uživao u poseti Sitiju, ali nikome nikada to nije ispričao do sada“, zaključio je Benadan.

Komentari / 0

Ostavite komentar