Конституисани одбори Организације породица погинулих и несталих

На сједници Предсједништва Организације породица заробљених, погинулих и несталих бораца и цивила Републике Српске, која је одржана у Српцу, конституисани су сви органи ове организације.

Република Српска 24.10.2015 | 14:45
Конституисани одбори Организације породица погинулих и несталих

За предсједника Одбора породица заробљених  бораца и цивила  изабран је Марко Грабовац из Брода, а за предсједника Одбора  дјеце и потомака  погинулих и несталих бораца изабран је Горан Тимотија из Трнова, док је на челу Одбора демобилисаних бораца Мирослав Вранић из Источног Сарајева.

Одбор демобилисаних бораца до сада није постојао, а конституисан је  с циљем  да се много више уради  на рјешавању животних проблема бораца који су стварали Републике Српске, како на републичком, тако и на локалном нивоу.

„Био сам борац, ратни сам војни инвалид и члан породице погинулог борца. Добро знам  у каквом тешком стању живе демобилисани борци. У току рата су дали све од себе, а сада су незапослени, без ријешеног стамбеног питања, без здравствене заштите и слично – каже Мирко Вранић. Он додаје да је за вријеме рата у Источном Сарајеву нестало 680 Срба и то жена и дјеце који ни након двадесет година још нису пронадјени.   

Марко Грабовац наглашава да ће његов Одбор  бити истрајан да се пронађу тијела  српских бораца и несталих цивила и да неће дати мира главном тужиоцу Хашког трибунала и Институту за нестале особе БиХ док се они коначно не пронађу и не изврши идентификација.    

Предсједник Одбора дјеце и потомака погинулих и несталих бораца Горан Тимотија је дијете погинулог борца и као дипломирани економиста нема запослење. Он сматра да друштво чини велику неправду према овој категорији становништва.    

„О томе ћу јавно говорити да би  покренуо процес бржег рјешавања  запошљавања и стамбеног збрињавања ове популације становништва“, рекао је Тимотија.     

На овом скупу изражено је велико незадовољство и радом институција Босне и Херцеговине које се баве рјешавањем питања несталих, а посебно начином на који се третирају злочини почињени над Србима.

аутор Саво Кесер

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сима

24.10.2015 19:38

ГОРАНЕ БОРИ СЕ ЗА СВУ ДЈЕЦУ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА. ИМА ИХ МНОГО СА ЗАВРШЕНИМ ФАКУЛТЕТИМА. У ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА ЗАПОШЉАВАЈУ СЕ ДЈЕЦА МОЋНИКА ДОК ЗА ВАС НЕМА МЈЕСТА. СТРАШНА НЕПРАВДА И БРУКА ЗА ВЛАСТ У РС КАКО СЕ ОДНОСЕ ПРЕМА ВАМА. ЛИЧНО ЗНАМ МНОГО ДИВНЕ ДЈЕЦЕ КОЈА НЕ МОГУ ДОБИТИ ПОСЛА И ПОТУЦАЈУ СЕ ПО КОНКУРСИМА КОЈИ СЕ РАСПИСУЈУ ЗА ОДРЕЂЕНЕ ОСОБЕ. ГОРАНЕ, НЕМОЈ САМО ДА СЕ ПРОДАШ ЗА СИТНЕ ПАРЕ И ДА ОБРУКАШ СВОГ МРТВОГ ОЦА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

25.10.2015 01:02

Торбица и Милуновић по наредби шефа Петра Ђокића бирали одборе? Јадни сте сви на тој слици, улизице режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

25.10.2015 09:28

ВИДИМ НА ФОТОГРАФИЈИ И ПЕНЗИОНИСАНОГ ГЕНЕРАЛА ТОРБИЦУ, БИВСЕГ РАКЕТАША У Ви ПВО РС, КОЈИ ЈЕ САДА НЕКИ НАВОДНО САВЈЕТНИК У МИНИСТРАСТВУ РАДА И ВЕЛИКИ ПРИЈАТЕЉ ДЈОКИЋА И ЊЕГОВИХ СОЦИЈАЛИСТА, ТО ЈЕ ТИП КОЈИ ЈЕ УВЈЕК ЖИВИО У БЕОГРАДУ, А ВЕЦ ЈЕ СТО ГОДИНА НА ПРИВРЕМЕНОМ РАДУ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. САДА ОВАЈ ЛИК ПРИМА ТРИ ПЕНЗИЈЕ И ДВЕ ПЛАТЕ... А У РАТУ ЈЕ САМО СЕТАО УНИФОРМУ У КОМАНДИ В и ПВО И ПРИЧАО ШТА ЈЕ ОН СВЕ ОСТАВИО У ЗАГРЕБУ, ГДЈЕ ЈЕ СЛУЖБОВАО ЗА ВРИЈЕМЕ СФРЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛЛ

25.10.2015 15:56

ГОРАНЕ ОГЛАШАВАЈ СЕ! РАЈКО ДУКИЋ ТУЧЕ И МАЛТРЕТИРА ДИЈЕТЕ ПОГИНУЛОГ БОРЦА! СРАМОТА ЗА ВРХ ВЛАСТИ РС ЈЕР ПОДРЖАВА ОВОГ НАИСЛНИКА. ЕТО ШТА ЧОБАНИ ЗНАЈУ И ЧИМЕ СЕ БАВЕ. ГДЈЕ ЈЕ ПРАВНА ДРЖАВА ДА ЗАШТИТИ НЕВИНЕ?

ОДГОВОРИТЕ