Konstituisani odbori Organizacije porodica poginulih i nestalih

Na sjednici Predsjedništva Organizacije porodica zarobljenih, poginulih i nestalih boraca i civila Republike Srpske, koja je održana u Srpcu, konstituisani su svi organi ove organizacije.

Republika Srpska 24.10.2015 | 14:45
Konstituisani odbori Organizacije porodica poginulih i nestalih

Za predsjednika Odbora porodica zarobljenih  boraca i civila  izabran je Marko Grabovac iz Broda, a za predsjednika Odbora  djece i potomaka  poginulih i nestalih boraca izabran je Goran Timotija iz Trnova, dok je na čelu Odbora demobilisanih boraca Miroslav Vranić iz Istočnog Sarajeva.

Odbor demobilisanih boraca do sada nije postojao, a konstituisan je  s ciljem  da se mnogo više uradi  na rješavanju životnih problema boraca koji su stvarali Republike Srpske, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

„Bio sam borac, ratni sam vojni invalid i član porodice poginulog borca. Dobro znam  u kakvom teškom stanju žive demobilisani borci. U toku rata su dali sve od sebe, a sada su nezaposleni, bez riješenog stambenog pitanja, bez zdravstvene zaštite i slično – kaže Mirko Vranić. On dodaje da je za vrijeme rata u Istočnom Sarajevu nestalo 680 Srba i to žena i djece koji ni nakon dvadeset godina još nisu pronadjeni.   

Marko Grabovac naglašava da će njegov Odbor  biti istrajan da se pronađu tijela  srpskih boraca i nestalih civila i da neće dati mira glavnom tužiocu Haškog tribunala i Institutu za nestale osobe BiH dok se oni konačno ne pronađu i ne izvrši identifikacija.    

Predsjednik Odbora djece i potomaka poginulih i nestalih boraca Goran Timotija je dijete poginulog borca i kao diplomirani ekonomista nema zaposlenje. On smatra da društvo čini veliku nepravdu prema ovoj kategoriji stanovništva.    

„O tome ću javno govoriti da bi  pokrenuo proces bržeg rješavanja  zapošljavanja i stambenog zbrinjavanja ove populacije stanovništva“, rekao je Timotija.     

Na ovom skupu izraženo je veliko nezadovoljstvo i radom institucija Bosne i Hercegovine koje se bave rješavanjem pitanja nestalih, a posebno načinom na koji se tretiraju zločini počinjeni nad Srbima.

autor Savo Keser

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sima

24.10.2015 19:38

GORANE BORI SE ZA SVU DJECU POGINULIH BORACA. IMA IH MNOGO SA ZAVRŠENIM FAKULTETIMA. U DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA ZAPOŠLJAVAJU SE DJECA MOĆNIKA DOK ZA VAS NEMA MJESTA. STRAŠNA NEPRAVDA I BRUKA ZA VLAST U RS KAKO SE ODNOSE PREMA VAMA. LIČNO ZNAM MNOGO DIVNE DJECE KOJA NE MOGU DOBITI POSLA I POTUCAJU SE PO KONKURSIMA KOJI SE RASPISUJU ZA ODREĐENE OSOBE. GORANE, NEMOJ SAMO DA SE PRODAŠ ZA SITNE PARE I DA OBRUKAŠ SVOG MRTVOG OCA!

ODGOVORITE
Name

Brod

25.10.2015 01:02

Torbica i Milunović po naredbi šefa Petra Đokića birali odbore? Jadni ste svi na toj slici, ulizice režima.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

25.10.2015 09:28

VIDIM NA FOTOGRAFIJI I PENZIONISANOG GENERALA TORBICU, BIVSEG RAKETAŠA U Vi PVO RS, KOJI JE SADA NEKI NAVODNO SAVJETNIK U MINISTRASTVU RADA I VELIKI PRIJATELJ DJOKIĆA I NJEGOVIH SOCIJALISTA, TO JE TIP KOJI JE UVJEK ŽIVIO U BEOGRADU, A VEC JE STO GODINA NA PRIVREMENOM RADU U REPUBLICI SRPSKOJ. SADA OVAJ LIK PRIMA TRI PENZIJE I DVE PLATE... A U RATU JE SAMO SETAO UNIFORMU U KOMANDI V i PVO I PRIČAO ŠTA JE ON SVE OSTAVIO U ZAGREBU, GDJE JE SLUŽBOVAO ZA VRIJEME SFRJ

ODGOVORITE
Name

LLL

25.10.2015 15:56

GORANE OGLAŠAVAJ SE! RAJKO DUKIĆ TUČE I MALTRETIRA DIJETE POGINULOG BORCA! SRAMOTA ZA VRH VLASTI RS JER PODRŽAVA OVOG NAISLNIKA. ETO ŠTA ČOBANI ZNAJU I ČIME SE BAVE. GDJE JE PRAVNA DRŽAVA DA ZAŠTITI NEVINE?

ODGOVORITE