Том Брејди = Мајкл Џордан!

Без обзира на спорт, већина спортиста ниже све лошије партије како године одмичу, али је Том Брејди изгледа један од оних који се успешно бори са годинама.

Остали спортови 26.10.2015 | 11:00
Том Брејди = Мајкл Џордан!

Од почетка сезоне, 38-годишњи Брејди је на сјајном путу да премаши свој рекорд од 5.437 јарди током једне сезоне, а и да задржи проценат успешних пасова изнад 70 одсто.

Очигледно је да је Брејди све бољи што је старији, доказ за то је и титула на Супербоулу са Њу Ингланд Петриотсима прошле сезоне, четвртим у историји тима из Бостона.

Малом броју спортиста је то пошло за руком, а квотербек Петриотса је толико добар ове године, да га је тренер лајнбекера Њујорк Џетса Мајк Колдвел упоредио са најбољим кошаркашем свих времена Мајклом Џорданом.

„Када је Џордан био све старији, и даље је био један од најбољих у лиги. Џордан је развио надоградну игре, да увек можете нечим да је зачините. Ове сезоне, Брејди се брже ослобађа лопте, кодира своју игру довољно, а уз то се и не плаши да ризикује. Има 38 године, али његова игра еволуира исто као што је случај био са Џорданом. Када више не можете да скачете и закуцавате, пронађете други начин. И то ће бити једнако успешно ако уложите време у то“, рекао је Колдвел.

Лајнбекер Џетса Калвин Пејс је такође приметио Брејдијев висок ниво игре, за који каже да неће пасти у скорије време. Квотербек Петриотса је раније ове недеље рекао да жели да игра још десет година, а за Пејса то није лудост.

„Он као да не стари. Сигуран сам да ће бити на терену када буде имао 45 година и радиће исти. Изгледа као да није имао никакав пад у игри. И даље игра игра исте акције. Штавише, он је све бољи како године одмичу“, нагласио је Пејс.

Петриотси у недељу дочекују Џетсе у оквиру седме недеље НФЛ лиге, а тим из Њујорка није славио у Бостону у регуларном делу сезоне још од 2006. године.

Коментари / 0

Оставите коментар