Tom Brejdi = Majkl Džordan!

Bez obzira na sport, većina sportista niže sve lošije partije kako godine odmiču, ali je Tom Brejdi izgleda jedan od onih koji se uspešno bori sa godinama.

Ostali sportovi 26.10.2015 | 11:00
Tom Brejdi = Majkl Džordan!

Od početka sezone, 38-godišnji Brejdi je na sjajnom putu da premaši svoj rekord od 5.437 jardi tokom jedne sezone, a i da zadrži procenat uspešnih pasova iznad 70 odsto.

Očigledno je da je Brejdi sve bolji što je stariji, dokaz za to je i titula na Superboulu sa Nju Ingland Petriotsima prošle sezone, četvrtim u istoriji tima iz Bostona.

Malom broju sportista je to pošlo za rukom, a kvoterbek Petriotsa je toliko dobar ove godine, da ga je trener lajnbekera Njujork Džetsa Majk Koldvel uporedio sa najboljim košarkašem svih vremena Majklom Džordanom.

„Kada je Džordan bio sve stariji, i dalje je bio jedan od najboljih u ligi. Džordan je razvio nadogradnu igre, da uvek možete nečim da je začinite. Ove sezone, Brejdi se brže oslobađa lopte, kodira svoju igru dovoljno, a uz to se i ne plaši da rizikuje. Ima 38 godine, ali njegova igra evoluira isto kao što je slučaj bio sa Džordanom. Kada više ne možete da skačete i zakucavate, pronađete drugi način. I to će biti jednako uspešno ako uložite vreme u to“, rekao je Koldvel.

Lajnbeker Džetsa Kalvin Pejs je takođe primetio Brejdijev visok nivo igre, za koji kaže da neće pasti u skorije vreme. Kvoterbek Petriotsa je ranije ove nedelje rekao da želi da igra još deset godina, a za Pejsa to nije ludost.

„On kao da ne stari. Siguran sam da će biti na terenu kada bude imao 45 godina i radiće isti. Izgleda kao da nije imao nikakav pad u igri. I dalje igra igra iste akcije. Štaviše, on je sve bolji kako godine odmiču“, naglasio je Pejs.

Petriotsi u nedelju dočekuju Džetse u okviru sedme nedelje NFL lige, a tim iz Njujorka nije slavio u Bostonu u regularnom delu sezone još od 2006. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar