Видео: ФК Сарајево данас слави 69. рођендан!

Један од највећих Бх клубова данас слави 69. рођендан.

Фудбал 24.10.2015 | 14:20
Видео: ФК Сарајево данас слави 69. рођендан!

Актулени шампион Босне и Херцеговине основан је 24. 10. 1946. године

Спајањем ФК "Ударник" и ОФК "Слобода" основано је спортско друштво "Торпедо" које годину дана касније мијења име у СДМ "Сарајево.

У бившој Југославији ФК Сарајево има двије титуле шампиона. ФК Сарајево је два пута био шампион Премијер лиге БиХ, а имају и четири трофеја побједника Купа Босне и Херцеговине.

На 69. рођендан свечано ће бити отворен тренинг центар у Бутмиру.

'Данас Фудбалски клуб Сарајево слави свој 69. рођендан, који се дешава у предвечерје једног великог јубилеја који ћемо славити наредне године – 70 година клуба које ћемо прославити у шампионском амбијенту. Историја ФК Сарајево је веома значајна и богата великим догађајима, великим утакмицама и великим именима, презентовањем града на свим континентима на земаљској кугли те смо јако поносни на све ово што се дешава и јако смо поносни на јубилеј који ће сигурно ући у историју клуба. Задњих година се дешава нешто што се из пепела претвара као птица Феникс у нешто што ће трајати још дуго, дуго година и доносити славу фудбалу у БиХ и Фудбалском клубу Сарајево. Уз инвестицију Винцента Тана у задње двије-три године смо од руинираног тима направили колектив за понос и дику свим навијачима ФК Сарајево. На то смо јако поносни и сретни смо што се све одвија онако како смо замислили. Повратка на старо више нема и све може ићи само напријед. Надамо се да ће све ово у будућности поручити велике резултате'', рекао је предсједник Бордо клуба Едис Кустурица.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бнфан

24.10.2015 21:29

АЛА КОГА ОВО ЗАНИМА...БОЈА ДРЕСА БОЈА ФЕСА

ОДГОВОРИТЕ