Video: FK Sarajevo danas slavi 69. rođendan!

Jedan od najvećih Bh klubova danas slavi 69. rođendan.

Fudbal 24.10.2015 | 14:20
Video: FK Sarajevo danas slavi 69. rođendan!

Aktuleni šampion Bosne i Hercegovine osnovan je 24. 10. 1946. godine

Spajanjem FK "Udarnik" i OFK "Sloboda" osnovano je sportsko društvo "Torpedo" koje godinu dana kasnije mijenja ime u SDM "Sarajevo.

U bivšoj Jugoslaviji FK Sarajevo ima dvije titule šampiona. FK Sarajevo je dva puta bio šampion Premijer lige BiH, a imaju i četiri trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Na 69. rođendan svečano će biti otvoren trening centar u Butmiru.

'Danas Fudbalski klub Sarajevo slavi svoj 69. rođendan, koji se dešava u predvečerje jednog velikog jubileja koji ćemo slaviti naredne godine – 70 godina kluba koje ćemo proslaviti u šampionskom ambijentu. Istorija FK Sarajevo je veoma značajna i bogata velikim događajima, velikim utakmicama i velikim imenima, prezentovanjem grada na svim kontinentima na zemaljskoj kugli te smo jako ponosni na sve ovo što se dešava i jako smo ponosni na jubilej koji će sigurno ući u istoriju kluba. Zadnjih godina se dešava nešto što se iz pepela pretvara kao ptica Feniks u nešto što će trajati još dugo, dugo godina i donositi slavu fudbalu u BiH i Fudbalskom klubu Sarajevo. Uz investiciju Vincenta Tana u zadnje dvije-tri godine smo od ruiniranog tima napravili kolektiv za ponos i diku svim navijačima FK Sarajevo. Na to smo jako ponosni i sretni smo što se sve odvija onako kako smo zamislili. Povratka na staro više nema i sve može ići samo naprijed. Nadamo se da će sve ovo u budućnosti poručiti velike rezultate'', rekao je predsjednik Bordo kluba Edis Kusturica.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bnfan

24.10.2015 21:29

ALA KOGA OVO ZANIMA...BOJA DRESA BOJA FESA

ODGOVORITE