Хаос и молотовљеви коктели због ЗСО

Један полицајац лакше је повријеђен током синоћњих демонстрација испред зграде парламента Косова у Приштини, док је десет демонстраната ухапшено, саопштено је из Косовске полицијске службе.

Србија 24.10.2015 | 09:45
Хаос и молотовљеви коктели због ЗСО

Покрет "Самоопредељење" преузео је одговорност за бацање сузавца, уз поруку да њихов протест неће престати уколико из скупштинске процедуре не буду повучени споразуми о формирању Заједнице српских општина и о демаркацији са Црном Гором.

Сједница Скупштине Косово, на којој су учествовали само посланици Демократског савеза Косова и Демократске партије Косова, јер је опозиционим посланицима присуство било онемогућено, окончана је ноћас усвајањем Закона о здравој храни. 

Сједница је трајала 20 минута, а опозиција ју је окарактерисала као "приватни састанак структура ПДК и ДСК са (предсједником парламента Кадријем) Веселијем" и најавила да ће поново да блокира сваки рад Скупшине Косова.

Прије седнице Скупшине полиција се повукла из зграде парламента и након што су се учесници протестног скупа опозиције разишли, саобраћај се у Приштини обавља неометано. Полиција Косова наводи да је успјела да одржи ситуацију под контролом и да није дозволила да се демонстранти пробију у зграду парламента. 

Предсједник Скупстине Косова Кадри Весели наставио је сједницу парламента, али не у скупштинској сали, већ у у импровизованој просторији у згради Скупштине, где медијима није омогућено присуство. 

"Не могу се одржавати сједнице Скупштине Косова у бифеу Скупштине Косова. Од данас нема више Скупштине Косова и  Владе Косова.

Видјећете наредних дана шта ће опозиција предузети", рекли су лидери три опозиционе странке.Како је Тањугу раније речено у Клиничко-болничком центру Приштина, у сукобима испред парламента нешто прије поноћи пет демонстраната је лакше повријеђено, као и два припадника полиције. Како јављају медији у Приштини, ухапшено је седам присталица опозиције.

Демонстранти су гађали полицију "молотовљевим" коктелима, каменицама и палили контењере, а полиција је уз употребу сузавца кренула на учеснике протеста и том приликом већина њих се удаљила ка разним деловима Приштине. 

Сједница Скупштине Косова у петак је у неколико наврата прекидана пошто су у скупштинској сали посланици опозиције бацали сузавац.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зоом

24.10.2015 10:35

Весели Албанци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гмБх

24.10.2015 10:50

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=т3бWy0г6рБс

Name

борг

24.10.2015 11:25

Остали су етнички чисти а у генима им је да морају на неког.

ОДГОВОРИТЕ