Haos i molotovljevi kokteli zbog ZSO

Jedan policajac lakše je povrijeđen tokom sinoćnjih demonstracija ispred zgrade parlamenta Kosova u Prištini, dok je deset demonstranata uhapšeno, saopšteno je iz Kosovske policijske službe.

Srbija 24.10.2015 | 09:45
Haos i molotovljevi kokteli zbog ZSO

Pokret "Samoopredeljenje" preuzeo je odgovornost za bacanje suzavca, uz poruku da njihov protest neće prestati ukoliko iz skupštinske procedure ne budu povučeni sporazumi o formiranju Zajednice srpskih opština i o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Sjednica Skupštine Kosovo, na kojoj su učestvovali samo poslanici Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova, jer je opozicionim poslanicima prisustvo bilo onemogućeno, okončana je noćas usvajanjem Zakona o zdravoj hrani. 

Sjednica je trajala 20 minuta, a opozicija ju je okarakterisala kao "privatni sastanak struktura PDK i DSK sa (predsjednikom parlamenta Kadrijem) Veselijem" i najavila da će ponovo da blokira svaki rad Skupšine Kosova.

Prije sednice Skupšine policija se povukla iz zgrade parlamenta i nakon što su se učesnici protestnog skupa opozicije razišli, saobraćaj se u Prištini obavlja neometano. Policija Kosova navodi da je uspjela da održi situaciju pod kontrolom i da nije dozvolila da se demonstranti probiju u zgradu parlamenta. 

Predsjednik Skupstine Kosova Kadri Veseli nastavio je sjednicu parlamenta, ali ne u skupštinskoj sali, već u u improvizovanoj prostoriji u zgradi Skupštine, gde medijima nije omogućeno prisustvo. 

"Ne mogu se održavati sjednice Skupštine Kosova u bifeu Skupštine Kosova. Od danas nema više Skupštine Kosova i  Vlade Kosova.

Vidjećete narednih dana šta će opozicija preduzeti", rekli su lideri tri opozicione stranke.Kako je Tanjugu ranije rečeno u Kliničko-bolničkom centru Priština, u sukobima ispred parlamenta nešto prije ponoći pet demonstranata je lakše povrijeđeno, kao i dva pripadnika policije. Kako javljaju mediji u Prištini, uhapšeno je sedam pristalica opozicije.

Demonstranti su gađali policiju "molotovljevim" koktelima, kamenicama i palili kontenjere, a policija je uz upotrebu suzavca krenula na učesnike protesta i tom prilikom većina njih se udaljila ka raznim delovima Prištine. 

Sjednica Skupštine Kosova u petak je u nekoliko navrata prekidana pošto su u skupštinskoj sali poslanici opozicije bacali suzavac.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zoom

24.10.2015 12:35

Veseli Albanci!

ODGOVORITE
Name

gmBh

24.10.2015 12:50

https://www.youtube.com/watch?v=t3bWy0g6rBs

Name

borg

24.10.2015 13:25

Ostali su etnički čisti a u genima im je da moraju na nekog.

ODGOVORITE