Рафин Реал: Најбоља одбрана у 113 година дугој историји Краљевског клуба!

Питање је само да ли је мали број голова баш оно што су желели на Сантјаго Бернабеу?!

Фудбал 24.10.2015 | 23:20
Рафин Реал: Најбоља одбрана у 113 година дугој историји Краљевског клуба!

Плаћали су тренери главом због тога. На Сантјаго Бернабеу није довољно само побеђивати. Мора се побеђивати са стилом. Међутим, само једна титула у последњих седам сезона можда је смекшала тврд став у канцеларијама Реала. Рафи Бенитезу ће можда бити опроштен “ружан фудбал”. Само да дође да титула. А ма шта причао на конференцијама за новинаре, сигурно је да Рафин начин да дође до резултата води пре свега кроз одбрану. И Реал је, веровали или не, никад није играо боље!

Дуел са Пари Сен Жерменом на Парку принчева је наиме био Реалов 11. у овој сезони. Преко пута Кристијана Роналда и дружине били суи Единсон Кавани, који је на последњих 17 утакмица постигао 17 голова, Златан Ибрахимовић… И опет ништа. Већ девети пут у тих 11 утакмица Реал је сачувао мрежу нетакнутом.

У ствари, толико је чврст постао Реал у последњој линији да је на 11 мечева само два пута капитулирао што значи да прима 0,18 голова по утакмици. Само су Сабин из Атлетик Билбаа и Лусијано Вијето из мадридског Атлетика успевали да некако лопту умувају иза леђа Кејлора Наваса. Сви остали су били немоћни пред Серхиом Рамосом и екипом.

А колико је то у ствари вредно достигнуће говори податак да Реал никада у 113 година дугој историји није био толико сигуран позади. Само је три пута, последњи пут у сезони 2010/2011 на првих 11 утакмица Реал примио само четири гола - дупло више него сада под Бенитезом.

Други је проблем што смо ми навикли да гледамо Реал који увек игра само напред.

Коментари / 0

Оставите коментар