Rafin Real: Najbolja odbrana u 113 godina dugoj istoriji Kraljevskog kluba!

Pitanje je samo da li je mali broj golova baš ono što su želeli na Santjago Bernabeu?!

Fudbal 24.10.2015 | 23:20
Rafin Real: Najbolja odbrana u 113 godina dugoj istoriji Kraljevskog kluba!

Plaćali su treneri glavom zbog toga. Na Santjago Bernabeu nije dovoljno samo pobeđivati. Mora se pobeđivati sa stilom. Međutim, samo jedna titula u poslednjih sedam sezona možda je smekšala tvrd stav u kancelarijama Reala. Rafi Benitezu će možda biti oprošten “ružan fudbal”. Samo da dođe da titula. A ma šta pričao na konferencijama za novinare, sigurno je da Rafin način da dođe do rezultata vodi pre svega kroz odbranu. I Real je, verovali ili ne, nikad nije igrao bolje!

Duel sa Pari Sen Žermenom na Parku prinčeva je naime bio Realov 11. u ovoj sezoni. Preko puta Kristijana Ronalda i družine bili sui Edinson Kavani, koji je na poslednjih 17 utakmica postigao 17 golova, Zlatan Ibrahimović… I opet ništa. Već deveti put u tih 11 utakmica Real je sačuvao mrežu netaknutom.

U stvari, toliko je čvrst postao Real u poslednjoj liniji da je na 11 mečeva samo dva puta kapitulirao što znači da prima 0,18 golova po utakmici. Samo su Sabin iz Atletik Bilbaa i Lusijano Vijeto iz madridskog Atletika uspevali da nekako loptu umuvaju iza leđa Kejlora Navasa. Svi ostali su bili nemoćni pred Serhiom Ramosom i ekipom.

A koliko je to u stvari vredno dostignuće govori podatak da Real nikada u 113 godina dugoj istoriji nije bio toliko siguran pozadi. Samo je tri puta, poslednji put u sezoni 2010/2011 na prvih 11 utakmica Real primio samo četiri gola - duplo više nego sada pod Benitezom.

Drugi je problem što smo mi navikli da gledamo Real koji uvek igra samo napred.

Komentari / 0

Ostavite komentar