ДК: Хјуит преузима "кенгуре"!

Некада најбољи тенисер света спреман је да уочи званичног завршетка каријере седне на клупу Дејвис куп селекције Аустралије!

Тенис 25.10.2015 | 15:40
ДК: Хјуит преузима "кенгуре"!

Лејтон Хјуит још се није опростио од активног играња тениса, али се већ спрема за нову функцију у каријери.

Он би, према наводима аутралијских медија, у наредних неколико дана требало и званично да преузме улогу селектора Дејвис куп репрезентације своје земље.

Хјуит (34) је већ изнео свој план како би водио национални тим, који је одлично прихваћен, па се само очекује званична промоција у новог капитена Дејвис куп репрезентације.

Хјуит, који је за национални тим дебитовао 1999. године и одиграо укупно 78 мечева, наступао је у Дејвис купу и ове године и дао скроман допринос пласману Аустралије у полуфинале Светске групе. "Кенгури" су "за длаку" остали без финала, будући да их је Велика Британија тесно победила - 3:2.

"Играње за Дејвис куп репрезентацију веома је важан део у мом тениском животу. Веома сам уживао у сваком тренутку проведеном у националном тиму и веома поносан на сваки од тих наступа", рекао је Хјуит.

Он ће бити седми Аустралијанац на челу Дејвис куп тима, и на том месту наследиће садашњег селектора Волија Масура, такође бившег играча, који је национални тим преузео у јануару ове године од Патрика Рафтера.

Хјуит је већ завршио такмичење у 2015. и најавио је да ће му наступ на Аустралијан Опену у јануару 2016. бити последњи турнир у каријери.

У каријери је освојио укупно 30 АТП трофеја, последња два у 2014, од чега и два гренд слема - 2001. УС Опен, а 2002. Вимблдон.

На омиљеном турниру, Аустралијан Опену, наступао је од првог учешћа 1997. чак 19 година у низу, али није успео да се докопа трофеја. Најближи је био 2005. када је стигао до финала, али га је тада зауставио Рус Марат Сафин у четири сета - 1:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Хјуит је у новембру 2001. године први пут преузео челну позицију на АТП листи и то као најмлађи играч у историји коме је то пошло за руком. Тада је 75 недеља у низу био "број 1", на кратко (две недеље) сменио га је Андре Агаси, а онда је Аустралијанац још пет седмица провео на челној позицији листе најбољих тенисера света.

Коментари / 0

Оставите коментар