Венгер: "Боксинг деј" није зло, већ лијепа традиција!

Луј ван Гал сматра да је "боксинг деј" велико зло, а Арсен Венгер се не слаже с њим.

Фудбал 24.10.2015 | 22:00
Венгер: "Боксинг деј" није зло, већ лијепа традиција!

Када нико не игра фудбал, Енглези су за Божић и Нову годину у пуном замху. Не само да пикају лопту по премијерлигашким стадионима, већ су термини згуснути и практично једва да има дана без утакмица.

Премијерлигаши за "боксинг деј", дана када се после Божића дела поклони, часте планету врхунским фудбалом.

Идеја да се прекине традиција није се свидела већини, а Арсена Венгера, менаџера Арсенала, и сама помисао на предлог Луја ван Гала је растужила.

Француз је у петак реаговао на изјаву тренера Манчестер јунајтеда, који је рекао да је то што у Енглеској не постоји пауза за време празника "велико зло".

"Поштујем Ван Гала, али се око овога не слажем с њим. Можда због тога што сам у Енглеској толико дуго... Можда сам размишљао као он када сам дошао, али сад бих плакао када би се та енглеска традиција променила", рекао је Венгер за британске медије.

"Цела Европа гледа фудбал за 'боксинг деј'. За нас је то веома важно. За Божић нико не ради и сви гледају Премијер лигу", додао је Венгер.

Жозе Мурињо је своје мишљење о овој традицији изнео крајем прошле године.

"Није важно да ли сте Енглез или нисте, али морате да поштујете фудбалере у овој земљи. Тренутно, немачки фудбалери уживају на плажи, Шпанци се сунчају на Малдивима, сви су на одмору. Али, овде играте 22. децембра, играте на 'боксинг деј', па 28. децембра и 1. јануара... Мислим да због тога сви морају да поштују фудбалере", рекао је тада менаџер Челсија.

Он је рекао да се густом распореду радују навијачи, али и показају респект.

"Навијачи широм земље исказују поштовање, пошто су сви стадиони за празнике распродати", додао је Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар