Venger: "Boksing dej" nije zlo, već lijepa tradicija!

Luj van Gal smatra da je "boksing dej" veliko zlo, a Arsen Venger se ne slaže s njim.

Fudbal 24.10.2015 | 22:00
Venger: "Boksing dej" nije zlo, već lijepa tradicija!

Kada niko ne igra fudbal, Englezi su za Božić i Novu godinu u punom zamhu. Ne samo da pikaju loptu po premijerligaškim stadionima, već su termini zgusnuti i praktično jedva da ima dana bez utakmica.

Premijerligaši za "boksing dej", dana kada se posle Božića dela pokloni, časte planetu vrhunskim fudbalom.

Ideja da se prekine tradicija nije se svidela većini, a Arsena Vengera, menadžera Arsenala, i sama pomisao na predlog Luja van Gala je rastužila.

Francuz je u petak reagovao na izjavu trenera Mančester junajteda, koji je rekao da je to što u Engleskoj ne postoji pauza za vreme praznika "veliko zlo".

"Poštujem Van Gala, ali se oko ovoga ne slažem s njim. Možda zbog toga što sam u Engleskoj toliko dugo... Možda sam razmišljao kao on kada sam došao, ali sad bih plakao kada bi se ta engleska tradicija promenila", rekao je Venger za britanske medije.

"Cela Evropa gleda fudbal za 'boksing dej'. Za nas je to veoma važno. Za Božić niko ne radi i svi gledaju Premijer ligu", dodao je Venger.

Žoze Murinjo je svoje mišljenje o ovoj tradiciji izneo krajem prošle godine.

"Nije važno da li ste Englez ili niste, ali morate da poštujete fudbalere u ovoj zemlji. Trenutno, nemački fudbaleri uživaju na plaži, Španci se sunčaju na Maldivima, svi su na odmoru. Ali, ovde igrate 22. decembra, igrate na 'boksing dej', pa 28. decembra i 1. januara... Mislim da zbog toga svi moraju da poštuju fudbalere", rekao je tada menadžer Čelsija.

On je rekao da se gustom rasporedu raduju navijači, ali i pokazaju respekt.

"Navijači širom zemlje iskazuju poštovanje, pošto su svi stadioni za praznike rasprodati", dodao je Murinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar