АБА - Игокеа пред Сутјеску: Опрезно!

Александровчани са респектом и опрезом улазе у меч против Сутјеске.

Кошарка 24.10.2015 | 15:20
АБА - Игокеа пред Сутјеску: Опрезно!

Игокеа ће у суботу од 21 час на свом паркету дочекати екипу Сутјеске у оквиру седмог кола АБА лиге, а пред дуел са новајлијом у лиги тренер Жељко Лукајић позива на опрез.

„Увијек нам треба једна доза опреза и респекта. Сигурно да домаћи пораз даје обавезу више да остваримо ту побједу и да што прије дође у ситуацију сигурности и да можемо неке друге ствари да радимо. Сутјеска је сигурно нешто што је добро и што је изненађење иако за мене изненађења у спорту не постоје, али гледајући почетак првенства, начин на који су дошли у позицију да уђу у АБА лигу, тренутак када су почели да попуњавају тај ростер није их сврставало у ред неких озбиљнијих кандидата али само отварање првенства је показало да су озбиљан тим и да нису случајно играли финале са Будућности и чак имали једну побједу“, рекао је Лукајић.

Он је подсјетио на нека издања Сутјеске у досадашњем току првенства, гдје је екипа из Никшића одиграла добро упркос поразима.

„Утакмице које су одиграли, гдје су изненадили Олимпију у Словенији, играли на један поен са Тајфуном, гдје се Цедевита извукла на неко искуство нама даје једну дозу опреза. Они знају да играју, имају добру висину, борбену су, не предају се, стално траже позиције да нападне, негдје и да атипично нешто ураде, имају доста шутева за три поена и то неки са осам метара. Оно што желим да ставим код нас на прво мјесто је одбрана. Против Меге је то добро изгледало, шкрипале су неке друге ствари, алки оно што је јако битно кад је одбрана у питању то је карактер. Из тога увијек можемо да повећамо шансе да дођемо до повољнијег резултата“, додао је Лукајић.

У игри Игокее је било доста осцилација током првих шест утакмица регионалне лиге, а Лукајић објашњава да за то има неколико разлога.

"Имамо велики проценат тима који је неискусан и који први пут игра овако квалитетно такмичење. Са друге стране имамо пар искусних играча који могу да им помогну и који носе ово све. Али треба им времена да себе нађу па да их ови младићи испрате у свему томе и то је један процес. Притом смо имали велики број повријеђених играча пред сам почетак првенства. Добили смо појачања пред сам старт АБА лиге и неки играчи имали су више утакмица него тренинга, а без тренинга се не може ништа. Вјерујем у тренинг и када нас сачува свевишњи од повреда и будемо имали тај тренинг ја сам убијеђен да таквих осцилација неће бити".

Крилни центар Игор Кесар признаје да су два везана пораза уздрмала екипу, али истиче да ће екипа учинити све да се врати побједама.

"Тренутно смо мало пољуљани са ова два пораза, али то су два пораза на страни. Тешко смо то поднијели, али сутра имамо прилику да код куће наставимо у побједничком низу, да вежемо побједе код куће. Још радимо на тактици, али у суштини желимо да затворимо њихове спољне играче. Даћемо све од себе да покажемо да бранимо боје овог клуба и да желимо побједу на нашем терену“, рекао је Кесар.

Меч између Игокее и Сутјеске игра се у суботу од 21 час у дворани у Лакташима.

Коментари / 0

Оставите коментар