ABA - Igokea pred Sutjesku: Oprezno!

Aleksandrovčani sa respektom i oprezom ulaze u meč protiv Sutjeske.

Košarka 24.10.2015 | 15:20
ABA - Igokea pred Sutjesku: Oprezno!

Igokea će u subotu od 21 čas na svom parketu dočekati ekipu Sutjeske u okviru sedmog kola ABA lige, a pred duel sa novajlijom u ligi trener Željko Lukajić poziva na oprez.

„Uvijek nam treba jedna doza opreza i respekta. Sigurno da domaći poraz daje obavezu više da ostvarimo tu pobjedu i da što prije dođe u situaciju sigurnosti i da možemo neke druge stvari da radimo. Sutjeska je sigurno nešto što je dobro i što je iznenađenje iako za mene iznenađenja u sportu ne postoje, ali gledajući početak prvenstva, način na koji su došli u poziciju da uđu u ABA ligu, trenutak kada su počeli da popunjavaju taj roster nije ih svrstavalo u red nekih ozbiljnijih kandidata ali samo otvaranje prvenstva je pokazalo da su ozbiljan tim i da nisu slučajno igrali finale sa Budućnosti i čak imali jednu pobjedu“, rekao je Lukajić.

On je podsjetio na neka izdanja Sutjeske u dosadašnjem toku prvenstva, gdje je ekipa iz Nikšića odigrala dobro uprkos porazima.

„Utakmice koje su odigrali, gdje su iznenadili Olimpiju u Sloveniji, igrali na jedan poen sa Tajfunom, gdje se Cedevita izvukla na neko iskustvo nama daje jednu dozu opreza. Oni znaju da igraju, imaju dobru visinu, borbenu su, ne predaju se, stalno traže pozicije da napadne, negdje i da atipično nešto urade, imaju dosta šuteva za tri poena i to neki sa osam metara. Ono što želim da stavim kod nas na prvo mjesto je odbrana. Protiv Mege je to dobro izgledalo, škripale su neke druge stvari, alki ono što je jako bitno kad je odbrana u pitanju to je karakter. Iz toga uvijek možemo da povećamo šanse da dođemo do povoljnijeg rezultata“, dodao je Lukajić.

U igri Igokee je bilo dosta oscilacija tokom prvih šest utakmica regionalne lige, a Lukajić objašnjava da za to ima nekoliko razloga.

"Imamo veliki procenat tima koji je neiskusan i koji prvi put igra ovako kvalitetno takmičenje. Sa druge strane imamo par iskusnih igrača koji mogu da im pomognu i koji nose ovo sve. Ali treba im vremena da sebe nađu pa da ih ovi mladići isprate u svemu tome i to je jedan proces. Pritom smo imali veliki broj povrijeđenih igrača pred sam početak prvenstva. Dobili smo pojačanja pred sam start ABA lige i neki igrači imali su više utakmica nego treninga, a bez treninga se ne može ništa. Vjerujem u trening i kada nas sačuva svevišnji od povreda i budemo imali taj trening ja sam ubijeđen da takvih oscilacija neće biti".

Krilni centar Igor Kesar priznaje da su dva vezana poraza uzdrmala ekipu, ali ističe da će ekipa učiniti sve da se vrati pobjedama.

"Trenutno smo malo poljuljani sa ova dva poraza, ali to su dva poraza na strani. Teško smo to podnijeli, ali sutra imamo priliku da kod kuće nastavimo u pobjedničkom nizu, da vežemo pobjede kod kuće. Još radimo na taktici, ali u suštini želimo da zatvorimo njihove spoljne igrače. Daćemo sve od sebe da pokažemo da branimo boje ovog kluba i da želimo pobjedu na našem terenu“, rekao je Kesar.

Meč između Igokee i Sutjeske igra se u subotu od 21 čas u dvorani u Laktašima.

Komentari / 0

Ostavite komentar