Тјерали су Јокана, а Кизи се захвалили...

Навијачи Партизана захвалили се тренеру Милинковићу.

Фудбал 24.10.2015 | 19:40
Тјерали су Јокана, а Кизи се захвалили...

Не памти када су навијачи Партизана са јужне трибине толико жалили за једним тренером као за Зораном Милинковићем.

Бивши шеф стручног штаба Партизана постао је омиљен међу најватренијим присталицима црно-белих, а та љубав подргрејана је опроштајним писмом после оставке у којем је популарни "Киза" поручио Гробарима се виде првом следећом приликом на Југу, трибини на којој се традиционално окупљају најватренији навијачи Партизана.

За непуних годину дана Милинковић је код Гробара успео да придобије велике симпатије, веће него што су имали тренери попут Славише Јокановића, Александра Станојевића, Горана Стевановића, Владимира Вермезовића, Вука Рашовића...

Парадоксално је, рецимо, то што је Јокановић после утакмице са Жилином, упркос томе што је освојио две "дупле круне" и увео Партизан два пута у Лигу Европе и то само за две сезоне, доживео велику непријатност на атлетској стази управо од навијача, који су га вређали и тражили оставку, док је Милинковић, негативни рекордер по лошем старту у Суперлиги, добио захвалницу у виду транспарента на јужној трибини.

"Кизо, хвала за све", поручили су навијачи Партизана у четвртак увече против Атлетик Билбаа.

Ни Станојевићу Гробари нису уприличили овакав растанак. Додуше, он га је имао од присталица Партизана које се традиционално окупљају на источној и западној трибини.

Долазак Милинковића у Партизан није благонаклоно дочекан од свих навијача црно-белих. Неки му никада нису опростили то што је као тренер Војводине повукао екипу у финалу Купа против Партизана. Са "парним ваљком" освојио је титулу првака, преузевши екипу од Марка Николића током пролећног дела прошле сезоне. У финалу Купа поражен је од Чукаричког.

Највећи успех Милинковића су две узастопне победе у Лиги Европе, односно историјски резултат у Аугзбургу, где је Партизан први пут од оснивања успео да слави против немачке екипе као гост. Била је то и прва победа црно-белих на гостујућим теренима у лига такмичењима УЕФА.

Коментари / 0

Оставите коментар