Tjerali su Jokana, a Kizi se zahvalili...

Navijači Partizana zahvalili se treneru Milinkoviću.

Fudbal 24.10.2015 | 19:40
Tjerali su Jokana, a Kizi se zahvalili...

Ne pamti kada su navijači Partizana sa južne tribine toliko žalili za jednim trenerom kao za Zoranom Milinkovićem.

Bivši šef stručnog štaba Partizana postao je omiljen među najvatrenijim pristalicima crno-belih, a ta ljubav podrgrejana je oproštajnim pismom posle ostavke u kojem je popularni "Kiza" poručio Grobarima se vide prvom sledećom prilikom na Jugu, tribini na kojoj se tradicionalno okupljaju najvatreniji navijači Partizana.

Za nepunih godinu dana Milinković je kod Grobara uspeo da pridobije velike simpatije, veće nego što su imali treneri poput Slaviše Jokanovića, Aleksandra Stanojevića, Gorana Stevanovića, Vladimira Vermezovića, Vuka Rašovića...

Paradoksalno je, recimo, to što je Jokanović posle utakmice sa Žilinom, uprkos tome što je osvojio dve "duple krune" i uveo Partizan dva puta u Ligu Evrope i to samo za dve sezone, doživeo veliku neprijatnost na atletskoj stazi upravo od navijača, koji su ga vređali i tražili ostavku, dok je Milinković, negativni rekorder po lošem startu u Superligi, dobio zahvalnicu u vidu transparenta na južnoj tribini.

"Kizo, hvala za sve", poručili su navijači Partizana u četvrtak uveče protiv Atletik Bilbaa.

Ni Stanojeviću Grobari nisu upriličili ovakav rastanak. Doduše, on ga je imao od pristalica Partizana koje se tradicionalno okupljaju na istočnoj i zapadnoj tribini.

Dolazak Milinkovića u Partizan nije blagonaklono dočekan od svih navijača crno-belih. Neki mu nikada nisu oprostili to što je kao trener Vojvodine povukao ekipu u finalu Kupa protiv Partizana. Sa "parnim valjkom" osvojio je titulu prvaka, preuzevši ekipu od Marka Nikolića tokom prolećnog dela prošle sezone. U finalu Kupa poražen je od Čukaričkog.

Najveći uspeh Milinkovića su dve uzastopne pobede u Ligi Evrope, odnosno istorijski rezultat u Augzburgu, gde je Partizan prvi put od osnivanja uspeo da slavi protiv nemačke ekipe kao gost. Bila je to i prva pobeda crno-belih na gostujućim terenima u liga takmičenjima UEFA.

Komentari / 0

Ostavite komentar