Суперлига Србије: На реду 15. коло и већ је крај првог круга!

У петак, суботу и недељу биће (већ) одиграни мечеви 15. кола Суперлиге, чиме ће бити завршен први од три круга такмичења.

Фудбал 24.10.2015 | 08:40
Суперлига Србије: На реду 15. коло и већ је крај првог круга!

Први круг – већ готов!

У петак, суботу и недељи биће одиграно 15. коло Суперлиге, што значи да смо већ обрнули први круг такмичења и да нам следи обрнутих 15 мечева и потом још седам на путу до титуле, Европе и опстанка.

Подсећамо, када буде завршен и други круг, осам боље пласираних одиграће још једну рунду шампионата (7 кола) у борби за титулу, а осам лошије пласираних у борби за опстанак. Бодови ће тада бити подељени на пола, па ће вас можда занимати како би изгледала табела да се бодови деле – данас!

ТАБЕЛА: Црвена звезда 19, Борац 14, Партизан 12, Јавор 12, Чукарички 11, Раднички 11, Војводина 10, Нови Пазар 10, Вождовац 9, Младост 8, Металац 8, Рад 7, ОФК Београд 6, Спартак 6, Радник 6, Јагодина 5.

*напомена: Екипа која буде имала непаран број бодова на крају другог круга, заокружиће бодове на већу цифру, тј. практично добити један бод.

*пример: Борац тренутно има 27 бодова, али у тренутку дељења не би имао 13,5, већ 14.

Црвена звезда са 11 везаних победа и 12 у претходних 14 кола дочекује сензацију првенства, другопласирани Борац из Чачка. Црвено-бели су у среду у дербију надиграли Војводину резултатом 3:0 и уочи утакмице у Београду са Борцем имају улогу апосулутног фаворита, посебно јер гости долазе без неколицине прехлађених и повређених играча.

За тренера Борца Ненада Лалатовић меч има више од обичног јер је управо из редова црвено-белих летос дошао у Чачак. Сувишно је рећи да је играчку каријеру почео у Звезди и носио капитенску траку.

Актулени шампион Партизан игра дан касније игра у Лучанима против Младости, пошто је имао обавезе у Лиги Европе. Црно-бели су, упркос поразу од Атлетик Билбаа (0:2), пружили јак отпор без битних играча као што су Бабовић, Балажиц, Умару...

Биће то прва утакмица новог тренера Љубинка Друловића на гостујућим теренима, од када је дебитовао победом над Јавором од 3:2 у прошлом колу, такође у Хумској. Видећемо да ли ће са црно-белима у Лучане путовати и Дамир Чакар, који се помиње као будући спортски директор "Парног ваљка".

Партизан се налази под морањем како би остао у трци за одбраном титуле и смањио предност због поделе бодова пред почетак плеј-офа.

Од осталих мечева издваја се дуел на Вождовцу, где гостује Војводина, која је после дебакла на "Маракани" сменила тренера Златомира Загорчића, па ће екипу на крову тржног центра водити дугогодишњи тренер млађих категорија у новосадском клубу, Милан Косановић.

Новосађани траже дугорочно решење, а као једна од могућности помиње се управо – Лалатовић!

ПАРОВИ 15. КОЛА

У петак:

Чукарички – Спартак 3:0

У суботу:

ОФК Београд – Металац (15.00)
Раднички – Рад (15.00)
Црвена звезда – Борац (17.00, Арена спорт 3)
Јавор – Јагодина (18.00)
Радник – Нови Пазар (18.00)

У недељу:

Вождовац – Војводина (15.00)
Младост – Партизан (17.00, Арена спорт 3)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 38, Борац 27, Чукарички 25, Партизан 24, Јавор 23, Раднички Ниш 22, Војводина 20, Нови Пазар 19, Вождовац 17, Младост 16, Металац 15, Рад 13, ОФК Београд 12, Спартак 11, Радник 11, Јагодина 10.

*напомена: Спартак је кажњен одузимањем четири бода, али она није коначна, пошто су Суботичани искористили право жалбе.

Још 9 мечева до паузе...
Поред утакмица 15. кола, до зимске паузе суперлигашке чека још осам испита - два у Купу (шеснаестина финала, 28. октобар) и осмина финала (2. децембар) и још шест у првенству! На распуст се иде 12. и 13. децембра.

Коментари / 0

Оставите коментар