Superliga Srbije: Na redu 15. kolo i već je kraj prvog kruga!

U petak, subotu i nedelju biće (već) odigrani mečevi 15. kola Superlige, čime će biti završen prvi od tri kruga takmičenja.

Fudbal 24.10.2015 | 08:40
Superliga Srbije: Na redu 15. kolo i već je kraj prvog kruga!

Prvi krug – već gotov!

U petak, subotu i nedelji biće odigrano 15. kolo Superlige, što znači da smo već obrnuli prvi krug takmičenja i da nam sledi obrnutih 15 mečeva i potom još sedam na putu do titule, Evrope i opstanka.

Podsećamo, kada bude završen i drugi krug, osam bolje plasiranih odigraće još jednu rundu šampionata (7 kola) u borbi za titulu, a osam lošije plasiranih u borbi za opstanak. Bodovi će tada biti podeljeni na pola, pa će vas možda zanimati kako bi izgledala tabela da se bodovi dele – danas!

TABELA: Crvena zvezda 19, Borac 14, Partizan 12, Javor 12, Čukarički 11, Radnički 11, Vojvodina 10, Novi Pazar 10, Voždovac 9, Mladost 8, Metalac 8, Rad 7, OFK Beograd 6, Spartak 6, Radnik 6, Jagodina 5.

*napomena: Ekipa koja bude imala neparan broj bodova na kraju drugog kruga, zaokružiće bodove na veću cifru, tj. praktično dobiti jedan bod.

*primer: Borac trenutno ima 27 bodova, ali u trenutku deljenja ne bi imao 13,5, već 14.

Crvena zvezda sa 11 vezanih pobeda i 12 u prethodnih 14 kola dočekuje senzaciju prvenstva, drugoplasirani Borac iz Čačka. Crveno-beli su u sredu u derbiju nadigrali Vojvodinu rezultatom 3:0 i uoči utakmice u Beogradu sa Borcem imaju ulogu aposulutnog favorita, posebno jer gosti dolaze bez nekolicine prehlađenih i povređenih igrača.

Za trenera Borca Nenada Lalatović meč ima više od običnog jer je upravo iz redova crveno-belih letos došao u Čačak. Suvišno je reći da je igračku karijeru počeo u Zvezdi i nosio kapitensku traku.

Aktuleni šampion Partizan igra dan kasnije igra u Lučanima protiv Mladosti, pošto je imao obaveze u Ligi Evrope. Crno-beli su, uprkos porazu od Atletik Bilbaa (0:2), pružili jak otpor bez bitnih igrača kao što su Babović, Balažic, Umaru...

Biće to prva utakmica novog trenera Ljubinka Drulovića na gostujućim terenima, od kada je debitovao pobedom nad Javorom od 3:2 u prošlom kolu, takođe u Humskoj. Videćemo da li će sa crno-belima u Lučane putovati i Damir Čakar, koji se pominje kao budući sportski direktor "Parnog valjka".

Partizan se nalazi pod moranjem kako bi ostao u trci za odbranom titule i smanjio prednost zbog podele bodova pred početak plej-ofa.

Od ostalih mečeva izdvaja se duel na Voždovcu, gde gostuje Vojvodina, koja je posle debakla na "Marakani" smenila trenera Zlatomira Zagorčića, pa će ekipu na krovu tržnog centra voditi dugogodišnji trener mlađih kategorija u novosadskom klubu, Milan Kosanović.

Novosađani traže dugoročno rešenje, a kao jedna od mogućnosti pominje se upravo – Lalatović!

PAROVI 15. KOLA

U petak:

Čukarički – Spartak 3:0

U subotu:

OFK Beograd – Metalac (15.00)
Radnički – Rad (15.00)
Crvena zvezda – Borac (17.00, Arena sport 3)
Javor – Jagodina (18.00)
Radnik – Novi Pazar (18.00)

U nedelju:

Voždovac – Vojvodina (15.00)
Mladost – Partizan (17.00, Arena sport 3)

TABELA: Crvena zvezda 38, Borac 27, Čukarički 25, Partizan 24, Javor 23, Radnički Niš 22, Vojvodina 20, Novi Pazar 19, Voždovac 17, Mladost 16, Metalac 15, Rad 13, OFK Beograd 12, Spartak 11, Radnik 11, Jagodina 10.

*napomena: Spartak je kažnjen oduzimanjem četiri boda, ali ona nije konačna, pošto su Subotičani iskoristili pravo žalbe.

Još 9 mečeva do pauze...
Pored utakmica 15. kola, do zimske pauze superligaške čeka još osam ispita - dva u Kupu (šesnaestina finala, 28. oktobar) i osmina finala (2. decembar) i još šest u prvenstvu! Na raspust se ide 12. i 13. decembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar