Штрајкују глађу и у јавним установама

Нада Дакић професор у Јавној установи Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора у Бањалуци већ шест дана штрајкује глађу.

Република Српска 23.10.2015 | 20:02
Штрајкују глађу и у јавним установама

Испред Центра стоји као упозорење надлежнима за велику неправду која је учињена њој, али и још седам радника који већ десет мјесеци не примају плату.

И предуго су радници Центра за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора у Бањалуци ћутали и чекали, сматра Нада Дакић.

Она је одлучила да о проблемима са којима се суочавају јавно проговори али и да штрајкује глађу све док не добије плату.

Нада је добила подршку и осталих запослених у Центру, који такође истичу да неправда мора бити исправљена.

Осам радника Центра, од којих су се у претходном периоду ограђивали и ресорно министарство и Град, али и установа у којој раде, са најдужим су стажом.

Истичу да дјецу са којом раде не желе оставити те да редовно долазе на посао управо због њих те да су зато и чекали и ћутали све вријеме.

Да је Нада Дакић један од најпоузданијих радника признаје и директор ове установе, који је на овој функцији мјесец дана. Тврди и да су проблеми унутар Центра те да су гомилани годинама. Обећава и да би наредне седмице требало доћи до рјешења.

Ресорни министар, Дане Малешевић, који је јутрос обишао Центар на наше позиве није одговарао.

Нада Дакић, али и радници који не примају плату поручују да у обећања не вјерују али и да овог пута неће одустати.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зеро

23.10.2015 18:41

Јбг,ал ускоро це бити таквих све висе и висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје

23.10.2015 19:25

Питање а знам добро за кога сте гласали задњи пут?Тад сте и добили награду е а после тога нема ниста.Не мозе и вама а и гузоњама бајиним,извините.

Name

Мики

23.10.2015 18:46

Јадна жена

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

23.10.2015 20:33

Пуно подрске господји Нади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса

07.11.2015 03:29

Имао сам задовољство упознати Наду.Дивна особа и јос бољи педагог,потпуно предана послу којим се бави.Пуна подрска за њу и њене захтјеве којима само зели остварити своје право за себе и своје колеге.Велика срамота ста се овим људима ради.

ОДГОВОРИТЕ