Štrajkuju glađu i u javnim ustanovama

Nada Dakić profesor u Javnoj ustanovi Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci već šest dana štrajkuje glađu.

Republika Srpska 23.10.2015 | 20:02
Štrajkuju glađu i u javnim ustanovama

Ispred Centra stoji kao upozorenje nadležnima za veliku nepravdu koja je učinjena njoj, ali i još sedam radnika koji već deset mjeseci ne primaju platu.

I predugo su radnici Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci ćutali i čekali, smatra Nada Dakić.

Ona je odlučila da o problemima sa kojima se suočavaju javno progovori ali i da štrajkuje glađu sve dok ne dobije platu.

Nada je dobila podršku i ostalih zaposlenih u Centru, koji takođe ističu da nepravda mora biti ispravljena.

Osam radnika Centra, od kojih su se u prethodnom periodu ograđivali i resorno ministarstvo i Grad, ali i ustanova u kojoj rade, sa najdužim su stažom.

Ističu da djecu sa kojom rade ne žele ostaviti te da redovno dolaze na posao upravo zbog njih te da su zato i čekali i ćutali sve vrijeme.

Da je Nada Dakić jedan od najpouzdanijih radnika priznaje i direktor ove ustanove, koji je na ovoj funkciji mjesec dana. Tvrdi i da su problemi unutar Centra te da su gomilani godinama. Obećava i da bi naredne sedmice trebalo doći do rješenja.

Resorni ministar, Dane Malešević, koji je jutros obišao Centar na naše pozive nije odgovarao.

Nada Dakić, ali i radnici koji ne primaju platu poručuju da u obećanja ne vjeruju ali i da ovog puta neće odustati.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zero

23.10.2015 18:41

Jbg,al uskoro ce biti takvih sve vise i vise...

ODGOVORITE
Name

Moje

23.10.2015 19:25

Pitanje a znam dobro za koga ste glasali zadnji put?Tad ste i dobili nagradu e a posle toga nema nista.Ne moze i vama a i guzonjama bajinim,izvinite.

Name

Miki

23.10.2015 18:46

Jadna žena

ODGOVORITE
Name

bl

23.10.2015 20:33

Puno podrske gospodji Nadi.

ODGOVORITE
Name

Sinisa

07.11.2015 03:29

Imao sam zadovoljstvo upoznati Nadu.Divna osoba i jos bolji pedagog,potpuno predana poslu kojim se bavi.Puna podrska za nju i njene zahtjeve kojima samo zeli ostvariti svoje pravo za sebe i svoje kolege.Velika sramota sta se ovim ljudima radi.

ODGOVORITE