ПЛ: Сутра на програму можда и највећи ''локални дерби''!

За викенд игра се дерби северо-источне Енглеске. Њукасл и Сандерленд дели само 23 километра.

Фудбал 24.10.2015 | 20:00
ПЛ: Сутра на програму можда и највећи ''локални дерби''!

Сандерленд има шест титула првака Енглеске, ниједну од 1936.

Њукасл их има четири, последњу освојену 1927.

Некада давно, најбољи фудбал на свету играо се на северо-истоку Енглеске, где је црвено и црно-белима остао само локални ривалитет – такозвани "Тин-Вер дерби".

У недељу, у 13 часова по нашем времену, биће одигран 155. меч Њукасла и Сандерленда, а колико је ово неизвестан дуел говори и скор у претходна 154, 53-49-52 у корист црно-белих, који ће овог пута бити гости.

Сандерленд, који је у међувремену сменио менаџера Дика Адвоката и поставио Сема Алардајса, дочекује највећег ривала без победе у девет кола Премијер лиге и са свега три освојена бода. Момци Стива Мекларена, између осталих и наш Александар Митровић, одлазе на 23 километара удаљени "Стадион светлости" са само једном победом од почетка сезоне и шест освојених бодова.

Оба тима налазе се испод црте у Премијер лиги и нема дилеме око тога да ће све прштати када лопта крене с центра.

Тога се, када је темпераментни Митровић у питању, менаџер Мекларен и плаши!

Говорећи о томе да његов 13 милиона фунти плаћени нападач "игра помало као ђаво", Мекларен је упозорио 21-годишњег репрезентативца Србије да мора да буде паметан када утакмица почне.

"Знамо да постоји та ђавоља црта у његовом карактеру, знали смо то и пре него што је потписао, али да будемо потпуно искрен, то је допринело нашој игри. Потребно нам је то, али морамо да га имамо под контролом и то ће бити пресудно у недељу", рекао је Мекларен.

"Он мора да игра паметно. Рекао бих да је до сада играо паметно и то смо му понављали све време: 'Буди паметан. Паметан и ефектан'. Веома лако можете играти паметно и бити неефикасно, тако да нападач мора да пронађе где је линија, где је граница и да савршено хода по њој", додао је бивши селектор Енглеске.

"Искључен је против Арсенала и могао је да буде против Саутемтпона, а то нису дербији као што је овај са Сандерлендом. Али, све то је дошло из жеље за победом и игром на граници о којој говорим".

Мекларен је додао...

"Показао је у последње три утакмице одређен ниво зрелости и смирености. Али, ипак, нећемо да нас то понесе и да вичемо: 'Ву-хууу'".

Веома сликовито. Митре, само полако, дај гол и реши утакмицу.

Коментари / 0

Оставите коментар