PL: Sutra na programu možda i najveći ''lokalni derbi''!

Za vikend igra se derbi severo-istočne Engleske. Njukasl i Sanderlend deli samo 23 kilometra.

Fudbal 24.10.2015 | 20:00
PL: Sutra na programu možda i najveći ''lokalni derbi''!

Sanderlend ima šest titula prvaka Engleske, nijednu od 1936.

Njukasl ih ima četiri, poslednju osvojenu 1927.

Nekada davno, najbolji fudbal na svetu igrao se na severo-istoku Engleske, gde je crveno i crno-belima ostao samo lokalni rivalitet – takozvani "Tin-Ver derbi".

U nedelju, u 13 časova po našem vremenu, biće odigran 155. meč Njukasla i Sanderlenda, a koliko je ovo neizvestan duel govori i skor u prethodna 154, 53-49-52 u korist crno-belih, koji će ovog puta biti gosti.

Sanderlend, koji je u međuvremenu smenio menadžera Dika Advokata i postavio Sema Alardajsa, dočekuje najvećeg rivala bez pobede u devet kola Premijer lige i sa svega tri osvojena boda. Momci Stiva Meklarena, između ostalih i naš Aleksandar Mitrović, odlaze na 23 kilometara udaljeni "Stadion svetlosti" sa samo jednom pobedom od početka sezone i šest osvojenih bodova.

Oba tima nalaze se ispod crte u Premijer ligi i nema dileme oko toga da će sve prštati kada lopta krene s centra.

Toga se, kada je temperamentni Mitrović u pitanju, menadžer Meklaren i plaši!

Govoreći o tome da njegov 13 miliona funti plaćeni napadač "igra pomalo kao đavo", Meklaren je upozorio 21-godišnjeg reprezentativca Srbije da mora da bude pametan kada utakmica počne.

"Znamo da postoji ta đavolja crta u njegovom karakteru, znali smo to i pre nego što je potpisao, ali da budemo potpuno iskren, to je doprinelo našoj igri. Potrebno nam je to, ali moramo da ga imamo pod kontrolom i to će biti presudno u nedelju", rekao je Meklaren.

"On mora da igra pametno. Rekao bih da je do sada igrao pametno i to smo mu ponavljali sve vreme: 'Budi pametan. Pametan i efektan'. Veoma lako možete igrati pametno i biti neefikasno, tako da napadač mora da pronađe gde je linija, gde je granica i da savršeno hoda po njoj", dodao je bivši selektor Engleske.

"Isključen je protiv Arsenala i mogao je da bude protiv Sautemtpona, a to nisu derbiji kao što je ovaj sa Sanderlendom. Ali, sve to je došlo iz želje za pobedom i igrom na granici o kojoj govorim".

Meklaren je dodao...

"Pokazao je u poslednje tri utakmice određen nivo zrelosti i smirenosti. Ali, ipak, nećemo da nas to ponese i da vičemo: 'Vu-huuu'".

Veoma slikovito. Mitre, samo polako, daj gol i reši utakmicu.

Komentari / 0

Ostavite komentar