Меси о исхрани, Роналду, породици, плакању...

Најбољи фудбалер Барселоне Лионел Меси рекао је да нема потребу да се било коме доказује и да жели да настави да ужива у фудбалу.

Фудбал 26.10.2015 | 20:40
Меси о исхрани, Роналду, породици, плакању...

Меси се тренутно опоравља од повреде колена коју је задобио у мечу са Лас Палмасом, када је покидао унутрашњи лигамент колена.

Аргентинац је признао да је одмах знао да је у питању тежа повреда, а у интервјуу Гиљему Балагу открио је неке занимљивости које многи нису знали.

Момак из Росарија одиграо је савршену прошлу сезону у којој је био најзаслужнији за триплу круну ’Блаугране’, а све је почело посетом нутриционисте у италијанском месту Сачиле. Стручњак Ђулијано Позер увео је нови режим исхране после којег је Меси смршао четири килограма и заиграо као препорођен.

„О тој исхрани је изречено много неистина. Та дијета забрањује ми да једем одређене ствари које могу да ми нашкоде, али то не значи да сам потпуно променио начин исхране или физички тренинг. Неке ствари сам променио, али постоје замене које добро функционишу. Уживам у исхрани и она није ништа посебно“, рекао је Меси.

И поред тога што ће пропустити више од два месеца фудбала, највећи је фаворит за освајање нове Златне лопте коју држи Кристијано Роналдо. Управо је ривалство двојице играча обележило претходну деценију, али Лео истиче да Португалца не сматра ривалом.

„То су ствари које људи говоре. Не такмичим се са Кристијаном и претпостављам да се он не такмичи са мном. Желим оно што је најбоље за мој тим и због тога радим све“.

Са Барселоном је освојио укупно 25 трофеја и оборио малтене све важне фудбалске рекорде. Ипак, многи га критикују јер се није доказао у некој другој лиги, па је уследило логично питање да ли то намерава да учини?

„Не желим да гледам толико напред. Живим за тренутак и у овом играм у Барселони и Примери. Ту живим веома лепо“.

Балаг је открио да му је Меси у једном тренутку каријере признао да плаче после сваког пораза, због чега га је питао да ли се нешто променило откад је добио синове Тијага и Матеа.

„Са поразима се носим исто као и до сада, нема то много везе једно с другим. И даље мрзим да губим, али када се вратим кући знам да ћу имати утеху у томе што ћу видети своје синове“.

Да ли се онда трудиш да друге импресионираш како не би изгубио?

„Немам потребу да некога импресионирам јер то није начин на који играм. Играм фудбал јер волим и зато што је то мој посао, иако бих, да будем искрен, волео да моји синови разумеју чиме се бавим“.

28-годишњи фудбалски мађионичар нема недосањане снове, већ само жели да ужива у тренутку.

„Немам снове које желим да остварим. Желим само да са породицом живим у хармонији, али то није нешто што сањам будан. Наравно да имам одређене амбиције, али су оне веома личне“.

За крај, открио је да не чита шта новинари и јавност пишу о њему, иако се свакодневно налази у центру пажње фудбалског света.

„Не читам шта пишу о мени. Као што сам рекао раније, преферирам садашњи тренутак и не гледам у прошлост или будућност“, закључио је Меси и признао да обожава да гледа фудбал у слободно време.

Коментари / 0

Оставите коментар