Mesi o ishrani, Ronaldu, porodici, plakanju...

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da nema potrebu da se bilo kome dokazuje i da želi da nastavi da uživa u fudbalu.

Fudbal 26.10.2015 | 20:40
Mesi o ishrani, Ronaldu, porodici, plakanju...

Mesi se trenutno oporavlja od povrede kolena koju je zadobio u meču sa Las Palmasom, kada je pokidao unutrašnji ligament kolena.

Argentinac je priznao da je odmah znao da je u pitanju teža povreda, a u intervjuu Giljemu Balagu otkrio je neke zanimljivosti koje mnogi nisu znali.

Momak iz Rosarija odigrao je savršenu prošlu sezonu u kojoj je bio najzaslužniji za triplu krunu ’Blaugrane’, a sve je počelo posetom nutricioniste u italijanskom mestu Sačile. Stručnjak Đulijano Pozer uveo je novi režim ishrane posle kojeg je Mesi smršao četiri kilograma i zaigrao kao preporođen.

„O toj ishrani je izrečeno mnogo neistina. Ta dijeta zabranjuje mi da jedem određene stvari koje mogu da mi naškode, ali to ne znači da sam potpuno promenio način ishrane ili fizički trening. Neke stvari sam promenio, ali postoje zamene koje dobro funkcionišu. Uživam u ishrani i ona nije ništa posebno“, rekao je Mesi.

I pored toga što će propustiti više od dva meseca fudbala, najveći je favorit za osvajanje nove Zlatne lopte koju drži Kristijano Ronaldo. Upravo je rivalstvo dvojice igrača obeležilo prethodnu deceniju, ali Leo ističe da Portugalca ne smatra rivalom.

„To su stvari koje ljudi govore. Ne takmičim se sa Kristijanom i pretpostavljam da se on ne takmiči sa mnom. Želim ono što je najbolje za moj tim i zbog toga radim sve“.

Sa Barselonom je osvojio ukupno 25 trofeja i oborio maltene sve važne fudbalske rekorde. Ipak, mnogi ga kritikuju jer se nije dokazao u nekoj drugoj ligi, pa je usledilo logično pitanje da li to namerava da učini?

„Ne želim da gledam toliko napred. Živim za trenutak i u ovom igram u Barseloni i Primeri. Tu živim veoma lepo“.

Balag je otkrio da mu je Mesi u jednom trenutku karijere priznao da plače posle svakog poraza, zbog čega ga je pitao da li se nešto promenilo otkad je dobio sinove Tijaga i Matea.

„Sa porazima se nosim isto kao i do sada, nema to mnogo veze jedno s drugim. I dalje mrzim da gubim, ali kada se vratim kući znam da ću imati utehu u tome što ću videti svoje sinove“.

Da li se onda trudiš da druge impresioniraš kako ne bi izgubio?

„Nemam potrebu da nekoga impresioniram jer to nije način na koji igram. Igram fudbal jer volim i zato što je to moj posao, iako bih, da budem iskren, voleo da moji sinovi razumeju čime se bavim“.

28-godišnji fudbalski mađioničar nema nedosanjane snove, već samo želi da uživa u trenutku.

„Nemam snove koje želim da ostvarim. Želim samo da sa porodicom živim u harmoniji, ali to nije nešto što sanjam budan. Naravno da imam određene ambicije, ali su one veoma lične“.

Za kraj, otkrio je da ne čita šta novinari i javnost pišu o njemu, iako se svakodnevno nalazi u centru pažnje fudbalskog sveta.

„Ne čitam šta pišu o meni. Kao što sam rekao ranije, preferiram sadašnji trenutak i ne gledam u prošlost ili budućnost“, zaključio je Mesi i priznao da obožava da gleda fudbal u slobodno vreme.

Komentari / 0

Ostavite komentar