Ко је млади Симанић, једина свијетла тачка Звезде у Мадриду?

Највећи таленат црвено-белих заблистао је против шампиона Европе, наговестивши у убедљивом поразу свог тима шта све зна и може.

Кошарка 24.10.2015 | 21:00
Ко је млади Симанић, једина свијетла тачка Звезде у Мадриду?

Крилни центар Реала Фелипе Рејес био је те јесени 1998. нова нада првог тима Естудијантеса, истовремено регистрован и за млади тим. Бориша Симанић, "четворка" Црвене звезде Телеком, рођен је пролеће раније.

Њих двојица синоћ су били ривали у Мадриду, у утакмици у којој је првак Европе демонстрирао снагу све до максималних "плус 46". Таква партија фаворита ипак није оставила без текста бисера шампиона Србије. Напротив!

Симанић је, уз три године старијег Марка Гудурића, био покретачка снага Звезде у полувремену које је наборало чело навијача црвено-белих и умало ушло у историју по рекордном минусу.

Док је разлика расла и док је претила да прерасте у понижавајућу, њих двојица су подстакла тим на борбу, тражећи од екипе да се не преда.

На највећој сцени, против браниоца титуле, Европа је видела раскош талента о којем се у кошаркашким круговима годинама прича и који се бруси у Звезди од краја 2013, када се Бориша доселио из Бијељине, где је играо за Будућност.

Не тако давно - у мају ове године, на том истом паркету, Симанић је играо такође против Реала, али у финалу јуниорске Евролиге.

А, у четвртак?

За 28 минута у игри, Симанић је убацио 10 поена, погодивши две тројке и сабравши четири скока. Мучно вече навијача Звезде ублажавано је искрама наде кад би малолетни крилни центар ступио у први план.

Тројка "као кап" на асистенцију Јовића, закуцавање после офанзивног скока крај Томпкинса и Ајона, кога је потом зауставио званично најбољом блокадом евролигашке вечери...

Симанић је ове сезоне већ уписао прве поене у дресу сениора Звезде (против Тајфуна), после лета које је провео наступајући за У-18 репрезентацију. У освит нове сезоне, био је учесник традиционалне Ол-стар утакмице за играче до 18 година на Еуробаскету.

Пре доласка у Звезду, био је такође интересантан највећим шпанским клубовима, па и Реалу, који се распитивао за њега док је пре селидбе у Београд тренирао и са вршњацима у Лаборал Кући.

Прошле године, Симанић се калио у дресу ФМП Железника, као и Гудурић.

Коментари / 0

Оставите коментар