Ko je mladi Simanić, jedina svijetla tačka Zvezde u Madridu?

Najveći talenat crveno-belih zablistao je protiv šampiona Evrope, nagovestivši u ubedljivom porazu svog tima šta sve zna i može.

Košarka 24.10.2015 | 21:00
Ko je mladi Simanić, jedina svijetla tačka Zvezde u Madridu?

Krilni centar Reala Felipe Rejes bio je te jeseni 1998. nova nada prvog tima Estudijantesa, istovremeno registrovan i za mladi tim. Boriša Simanić, "četvorka" Crvene zvezde Telekom, rođen je proleće ranije.

Njih dvojica sinoć su bili rivali u Madridu, u utakmici u kojoj je prvak Evrope demonstrirao snagu sve do maksimalnih "plus 46". Takva partija favorita ipak nije ostavila bez teksta bisera šampiona Srbije. Naprotiv!

Simanić je, uz tri godine starijeg Marka Gudurića, bio pokretačka snaga Zvezde u poluvremenu koje je naboralo čelo navijača crveno-belih i umalo ušlo u istoriju po rekordnom minusu.

Dok je razlika rasla i dok je pretila da preraste u ponižavajuću, njih dvojica su podstakla tim na borbu, tražeći od ekipe da se ne preda.

Na najvećoj sceni, protiv branioca titule, Evropa je videla raskoš talenta o kojem se u košarkaškim krugovima godinama priča i koji se brusi u Zvezdi od kraja 2013, kada se Boriša doselio iz Bijeljine, gde je igrao za Budućnost.

Ne tako davno - u maju ove godine, na tom istom parketu, Simanić je igrao takođe protiv Reala, ali u finalu juniorske Evrolige.

A, u četvrtak?

Za 28 minuta u igri, Simanić je ubacio 10 poena, pogodivši dve trojke i sabravši četiri skoka. Mučno veče navijača Zvezde ublažavano je iskrama nade kad bi maloletni krilni centar stupio u prvi plan.

Trojka "kao kap" na asistenciju Jovića, zakucavanje posle ofanzivnog skoka kraj Tompkinsa i Ajona, koga je potom zaustavio zvanično najboljom blokadom evroligaške večeri...

Simanić je ove sezone već upisao prve poene u dresu seniora Zvezde (protiv Tajfuna), posle leta koje je proveo nastupajući za U-18 reprezentaciju. U osvit nove sezone, bio je učesnik tradicionalne Ol-star utakmice za igrače do 18 godina na Eurobasketu.

Pre dolaska u Zvezdu, bio je takođe interesantan najvećim španskim klubovima, pa i Realu, koji se raspitivao za njega dok je pre selidbe u Beograd trenirao i sa vršnjacima u Laboral Kući.

Prošle godine, Simanić se kalio u dresu FMP Železnika, kao i Gudurić.

Komentari / 0

Ostavite komentar