Избјегли Срби не остају без држављанства БиХ

Замјеник министра цивилних послова Ђорђе Милићевић навео је да нису тачне информације да се Срби избјегли из Хрватске остају без држављанства БиХ, те додао од овог питања политичку ујдурму праве поједини представници власти у Републици Српској , с циљем да се још једном покаже наводна небрига српских представника у заједничким институцијама у БиХ.

Босна и Херцеговина 23.10.2015 | 15:34
Избјегли Срби не остају без држављанства БиХ

Да је то тако у прилог говоре чињенице да је поступком ревизије држављанства обухваћено само око 280 лица са подручја Републике Хрватске. Предмет ревизије нису држављанства лица уписаних у књигу држављана БиХ на основу чл. 38. Закона о држављанству БиХ . За доказивање стварне везе са Босном и Херцеговином, ових лица на основу којих се потврђује држављанство БиХ потребно је само обезбиједити доказ: личну карту БиХ или увјерење о пребивалишту БиХ, навео је Милићевић у писаној изјави достављеној БН телевизији

Уколико лице не посједује ни горе наведене доказе, неопходно је имати један од следећих доказа: доказ о закљученом браку са држављанином/ком БиХ, или доказ да дјеца похађају школу у БиХ или зк извадак као доказ о власништву над некретнином у БиХ, додаје Милићевић.

Милићевић је, такодје, навео да ће следеће седмице, позвати и представнике Удружења Срба из Хрватске, како они поред свих својих проблема, не би били предмет политичке манипулације, те да о својим правима из Општег позива, буду благовремено информисани.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лол

23.10.2015 13:35

Како је лако запалити народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

23.10.2015 13:44

Нормално,цак ти из Хрватске су стекли право дрзављанства након 20 година вец три пута. У задње вријеме су све политицке смицалице од ријецника босанског до имена скола.Храна за будале.

Name

Суперхик

23.10.2015 15:06

Па , ЗАСТО онолика граја и бука ? Неко нас систематски лози и пуца нас по зивцима.

Name

рере

23.10.2015 13:49

Неће остати без држављанстава али без имовине у Хрватској свакако хоће. Јуче је једна Српска породица деложирана на улицу из куће коју је замијенила са Хрватом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратак

23.10.2015 15:41

Ја мислим да од повратка тих људи у ХР нема ништа, превише времена је прошло. Нормално је да задрже држављанства ако су их легално стекли наравно. Питање имовине је друга прича, на њу не губе право таман да је на Марсу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

23.10.2015 16:34

И ви глупане један, дате стуре информације, па се онда калкулисе, те на крају појасњавате како це бити. Како би требало узети у+рану мотку па поцистити ове функционере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

23.10.2015 19:07

Информације дате од Миличевића нису уопште штуре, само човјек мора бити писмен.Паметном сасвим довољно. Теби су информације праве од РТРС, Дрекавца и "фактички".

Name

Брле

23.10.2015 19:50

Друзе ти бранис сад Милицевица, а сто он није рекао давно од када се прица да це хр. срби изгубити дрзављанство, него ко сад он их охрабрује.