Izbjegli Srbi ne ostaju bez državljanstva BiH

Zamjenik ministra civilnih poslova Đorđe Milićević naveo je da nisu tačne informacije da se Srbi izbjegli iz Hrvatske ostaju bez državljanstva BiH, te dodao od ovog pitanja političku ujdurmu prave pojedini predstavnici vlasti u Republici Srpskoj , s ciljem da se još jednom pokaže navodna nebriga srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama u BiH.

Bosna i Hercegovina 23.10.2015 | 15:34
Izbjegli Srbi ne ostaju bez državljanstva BiH

Da je to tako u prilog govore činjenice da je postupkom revizije državljanstva obuhvaćeno samo oko 280 lica sa područja Republike Hrvatske. Predmet revizije nisu državljanstva lica upisanih u knjigu državljana BiH na osnovu čl. 38. Zakona o državljanstvu BiH . Za dokazivanje stvarne veze sa Bosnom i Hercegovinom, ovih lica na osnovu kojih se potvrđuje državljanstvo BiH potrebno je samo obezbijediti dokaz: ličnu kartu BiH ili uvjerenje o prebivalištu BiH, naveo je Milićević u pisanoj izjavi dostavljenoj BN televiziji

Ukoliko lice ne posjeduje ni gore navedene dokaze, neophodno je imati jedan od sledećih dokaza: dokaz o zaključenom braku sa državljaninom/kom BiH, ili dokaz da djeca pohađaju školu u BiH ili zk izvadak kao dokaz o vlasništvu nad nekretninom u BiH, dodaje Milićević.

Milićević je, takodje, naveo da će sledeće sedmice, pozvati i predstavnike Udruženja Srba iz Hrvatske, kako oni pored svih svojih problema, ne bi bili predmet političke manipulacije, te da o svojim pravima iz Opšteg poziva, budu blagovremeno informisani.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Lol

23.10.2015 13:35

Kako je lako zapaliti narod!

ODGOVORITE
Name

Zero

23.10.2015 13:44

Normalno,cak ti iz Hrvatske su stekli pravo drzavljanstva nakon 20 godina vec tri puta. U zadnje vrijeme su sve politicke smicalice od rijecnika bosanskog do imena skola.Hrana za budale.

Name

Superhik

23.10.2015 15:06

Pa , ZASTO onolika graja i buka ? Neko nas sistematski lozi i puca nas po zivcima.

Name

rere

23.10.2015 13:49

Neće ostati bez državljanstava ali bez imovine u Hrvatskoj svakako hoće. Juče je jedna Srpska porodica deložirana na ulicu iz kuće koju je zamijenila sa Hrvatom.

ODGOVORITE
Name

Povratak

23.10.2015 15:41

Ja mislim da od povratka tih ljudi u HR nema ništa, previše vremena je prošlo. Normalno je da zadrže državljanstva ako su ih legalno stekli naravno. Pitanje imovine je druga priča, na nju ne gube pravo taman da je na Marsu !

ODGOVORITE
Name

Brle

23.10.2015 16:34

I vi glupane jedan, date sture informacije, pa se onda kalkulise, te na kraju pojasnjavate kako ce biti. Kako bi trebalo uzeti u+ranu motku pa pocistiti ove funkcionere.

ODGOVORITE
Name

Brod

23.10.2015 19:07

Informacije date od Miličevića nisu uopšte šture, samo čovjek mora biti pismen.Pametnom sasvim dovoljno. Tebi su informacije prave od RTRS, Drekavca i "faktički".

Name

Brle

23.10.2015 19:50

Druze ti branis sad Milicevica, a sto on nije rekao davno od kada se prica da ce hr. srbi izgubiti drzavljanstvo, nego ko sad on ih ohrabruje.