Звезда замало неславни рекордер Евролиге!

Монтепаски је био лошији за два поена, Будућност за један! Иако је, погледом на историју елитног такмичења, уписано да је највећа разлика до сада после 20 минута игре била 31 поен из сусрета који су одиграли Барселона и Фенербахче 2013. године (50:19), заправо је Монтепаски тај који држи негативан рекорд Евролиге.

Кошарка 23.10.2015 | 11:40
Звезда замало неславни рекордер Евролиге!

Пораз који су кошаркаши Црвене звезде доживели у дуелу са Реалом у Мадриду један је од најтежих у новијој историји клуба с Малог Калемегдана. Краљевски клуб и владајући шампион Европе у сваком сегменту игре потпуно је надиграо црвено-беле и да играча Пабла Ласа нису повукли ручну при вођству од 44 поена у трећој деоници, српски клуб доживео би праву катастрофу у Барклајкард Центру.

Колико је Црвена звезда лоше деловала на паркету говоре детаљи из првог полувремена, које је завршено са 36 поена вишка у корист домаћина. Управо ова разлика је на многим порталима представљена као највећа у историји Евролиге током једног полувремена, али дошло је до превида...

Иако је, погледом на историју елитног такмичења, уписано да је највећа разлика до сада после 20 минута игре била 31 поен из сусрета који су одиграли Барселона и Фенербахче 2013. године (50:19), заправо је Монтепаски тај који држи негативан рекорд Евролиге. Наиме, у утакмици која је одиграна пре нешто више од четири и по године, Олимпијакос је против Монтепаскија имао највећу разлику на полувремену – 38 поена! Тада је резултат био 47:9 у корист тима из Пиреја, због чега некадашњи италијански великан држи још прегршт других рекорда којима се нико не би поносио...

Затим следи утакмица Монтепаски – Будућности из сезоне 2002/03, када је клуб са Апенина на велики одмор отишао са предношћу од 37 поена (61:24), па тек онда сусрет Реала и Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар