Zvezda zamalo neslavni rekorder Evrolige!

Montepaski je bio lošiji za dva poena, Budućnost za jedan! Iako je, pogledom na istoriju elitnog takmičenja, upisano da je najveća razlika do sada posle 20 minuta igre bila 31 poen iz susreta koji su odigrali Barselona i Fenerbahče 2013. godine (50:19), zapravo je Montepaski taj koji drži negativan rekord Evrolige.

Košarka 23.10.2015 | 11:40
Zvezda zamalo neslavni rekorder Evrolige!

Poraz koji su košarkaši Crvene zvezde doživeli u duelu sa Realom u Madridu jedan je od najtežih u novijoj istoriji kluba s Malog Kalemegdana. Kraljevski klub i vladajući šampion Evrope u svakom segmentu igre potpuno je nadigrao crveno-bele i da igrača Pabla Lasa nisu povukli ručnu pri vođstvu od 44 poena u trećoj deonici, srpski klub doživeo bi pravu katastrofu u Barklajkard Centru.

Koliko je Crvena zvezda loše delovala na parketu govore detalji iz prvog poluvremena, koje je završeno sa 36 poena viška u korist domaćina. Upravo ova razlika je na mnogim portalima predstavljena kao najveća u istoriji Evrolige tokom jednog poluvremena, ali došlo je do previda...

Iako je, pogledom na istoriju elitnog takmičenja, upisano da je najveća razlika do sada posle 20 minuta igre bila 31 poen iz susreta koji su odigrali Barselona i Fenerbahče 2013. godine (50:19), zapravo je Montepaski taj koji drži negativan rekord Evrolige. Naime, u utakmici koja je odigrana pre nešto više od četiri i po godine, Olimpijakos je protiv Montepaskija imao najveću razliku na poluvremenu – 38 poena! Tada je rezultat bio 47:9 u korist tima iz Pireja, zbog čega nekadašnji italijanski velikan drži još pregršt drugih rekorda kojima se niko ne bi ponosio...

Zatim sledi utakmica Montepaski – Budućnosti iz sezone 2002/03, kada je klub sa Apenina na veliki odmor otišao sa prednošću od 37 poena (61:24), pa tek onda susret Reala i Crvene zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar