Још један осврт - Стварно свијет за себе: Баски срушили мит о Хумској!

Партизане, немаш чега да се стидиш! Атлетик демонстирао моћ у Београду и забележио рутинску победу - 2:0.

Фудбал 24.10.2015 | 00:00
Још један осврт - Стварно свијет за себе: Баски срушили мит о Хумској!

Фудбалери Партизана први пут ове сезоне у Европи напустили су стадион у Хумској погнутих глава. Вечерас је у Београд славио Атлетик Билбао са 2:0 у утакмици трећег кола Л групе Лиге Европе.

Изабраницима Љубинка Друловића, упркос поразу, за утеху остаје чињеница да се и даље налазе на позицији у групи која одржава у животу сан о европском пролећу.

Шампион Србије је, пре свега у другом полувремену, пружио сасвим пристојну партију чини се на тренутној горњој граници својих могућности, али то није било довољно да се избегне пораз против заиста квалитетног ривала.

Успех екипе из Баскије додатно добија на значају ако се има у виду да је ово први пораз Партизана као домаћина у европским дуелима са неком од шпанских екипа. Подсетимо, то раније није пошло та руком мадридском Реалу (два пута), Виљареалу, Спортингу из Хихона и Реал Сосиједаду.

По један погодак у оба полувремена најбоље осликава разлику у квалитету, иако борбености није мањкало домаћим фудбалерима.

Атлетик је повео у 32. минуту, када је Раул Гарсија искористио лепу асистенцију Оскара де Маркоса. У смирај утакмице, пет минута пре краја Хуан Бењат је погодио из слободног ударца и отклонио све дилеме, ако их је уопште и било.

Гости из Баскије су, поготово у првом полувремену деловали као екипа која у потпуности контролише ситуацију на терену до те мере да су црно-бели само једном озбиљно запретили преко Андрије Живковића и извели један ударац из угла.

Разлика у квалитету била је евидентна, Атлетик је знао шта хоће и углавном је и проналазио начин како да до тога дође. Када је требало да се стане на лопту, Баскијци су то чинили, а када је било важно да промене ритам, успевали су лако.

Да није било Живка Живковића, Атлетик би већ после првих 45 минута имао бар два гола предности. И у другом делу утакмице чувар мреже Партизана имао је неколико веома добрих интервенција.

Ако нечим, ипак, тренер Друловић може да буде задовољан то је приступ црно-белих и игра у другом делу утакмице. Кренуо је Партизан напред свим расположивим силама, али није било лако пробити густу средину терена баскијског великана.

Утисак је, међутим, да усамљени Валери Божинов поново могао да уђе у праву шансу, а ни остали баш нису блистали када је у питању завршница акција. Показало се да је тренер гостију Ернесто Валверде пронашао право решење како да затвори најбољег играча црно-белих Андрију Живковића.

Сама завршница меча припала је Партизану, деловало је да у тим тренуцима притисак може да уроди плодом, али је то отворило и доста простора Атлетику за контранападе против вечерас релативно солидне одбране српског шампиона.

У сваком случају, екипу Партизана већ за две недеље очекује нови дуел са Баскијцима на њиховом Сан Мамесу.

Коментари / 0

Оставите коментар