Još jedan osvrt - Stvarno svijet za sebe: Baski srušili mit o Humskoj!

Partizane, nemaš čega da se stidiš! Atletik demonstirao moć u Beogradu i zabeležio rutinsku pobedu - 2:0.

Fudbal 24.10.2015 | 00:00
Još jedan osvrt - Stvarno svijet za sebe: Baski srušili mit o Humskoj!

Fudbaleri Partizana prvi put ove sezone u Evropi napustili su stadion u Humskoj pognutih glava. Večeras je u Beograd slavio Atletik Bilbao sa 2:0 u utakmici trećeg kola L grupe Lige Evrope.

Izabranicima Ljubinka Drulovića, uprkos porazu, za utehu ostaje činjenica da se i dalje nalaze na poziciji u grupi koja održava u životu san o evropskom proleću.

Šampion Srbije je, pre svega u drugom poluvremenu, pružio sasvim pristojnu partiju čini se na trenutnoj gornjoj granici svojih mogućnosti, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz protiv zaista kvalitetnog rivala.

Uspeh ekipe iz Baskije dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da je ovo prvi poraz Partizana kao domaćina u evropskim duelima sa nekom od španskih ekipa. Podsetimo, to ranije nije pošlo ta rukom madridskom Realu (dva puta), Viljarealu, Sportingu iz Hihona i Real Sosijedadu.

Po jedan pogodak u oba poluvremena najbolje oslikava razliku u kvalitetu, iako borbenosti nije manjkalo domaćim fudbalerima.

Atletik je poveo u 32. minutu, kada je Raul Garsija iskoristio lepu asistenciju Oskara de Markosa. U smiraj utakmice, pet minuta pre kraja Huan Benjat je pogodio iz slobodnog udarca i otklonio sve dileme, ako ih je uopšte i bilo.

Gosti iz Baskije su, pogotovo u prvom poluvremenu delovali kao ekipa koja u potpunosti kontroliše situaciju na terenu do te mere da su crno-beli samo jednom ozbiljno zapretili preko Andrije Živkovića i izveli jedan udarac iz ugla.

Razlika u kvalitetu bila je evidentna, Atletik je znao šta hoće i uglavnom je i pronalazio način kako da do toga dođe. Kada je trebalo da se stane na loptu, Baskijci su to činili, a kada je bilo važno da promene ritam, uspevali su lako.

Da nije bilo Živka Živkovića, Atletik bi već posle prvih 45 minuta imao bar dva gola prednosti. I u drugom delu utakmice čuvar mreže Partizana imao je nekoliko veoma dobrih intervencija.

Ako nečim, ipak, trener Drulović može da bude zadovoljan to je pristup crno-belih i igra u drugom delu utakmice. Krenuo je Partizan napred svim raspoloživim silama, ali nije bilo lako probiti gustu sredinu terena baskijskog velikana.

Utisak je, međutim, da usamljeni Valeri Božinov ponovo mogao da uđe u pravu šansu, a ni ostali baš nisu blistali kada je u pitanju završnica akcija. Pokazalo se da je trener gostiju Ernesto Valverde pronašao pravo rešenje kako da zatvori najboljeg igrača crno-belih Andriju Živkovića.

Sama završnica meča pripala je Partizanu, delovalo je da u tim trenucima pritisak može da urodi plodom, ali je to otvorilo i dosta prostora Atletiku za kontranapade protiv večeras relativno solidne odbrane srpskog šampiona.

U svakom slučaju, ekipu Partizana već za dve nedelje očekuje novi duel sa Baskijcima na njihovom San Mamesu.

Komentari / 0

Ostavite komentar