Москва позива на заједничку борбу

Русија позива државе које се боре против терористике групе "Исламска држава" да преиспитају кратковиду политику одбијања да се удруже са Москвом и почну конструктиван рад на нацрту резолуције УН, рекао је руски амбасадор у свјетској организацији Виталиј Чуркин.

Свијет 23.10.2015 | 09:08
Москва позива на заједничку борбу

Чуркин је рекао на сједници Савјета безбједности УН да је Русија доставила овом тијелу нацрт резолуције о уједињењу напора у борби против тероризма, пренио је ТАСС.

"Апелујемо на све да се прикључе конструктивном раду у вези са нашим приједлогом", рекао је руски амбасадор.

Чуркин је нагласио да је "Исламска држава" пријетња која се не може толерисати и да су неопходни колективни напори за њено елиминисање на основу норми и принципа међународног права и Повеље УН.

Руски дипломата рекао је да треба оставити по страни политичка неслагања која нису од суштинског значаја, да би се испунио овај ургентни задатак.

Он је одбацио наводе америчког амбасадора при УН Саманте Пауерс да је руска војна операција у Сирији довела до погоршања хуманитарне ситуације у тој земљи и да се догађаји одвијају у корист "Исламске државе".

Пауерсова је рекла да су мете руских ваздушних удара били цивилна инфраструктура и групе које се боре против "Исламске државе".

Русија је нагласила више пута да врши бомбардовање објеката повезаних са "Исламском државом" и осталим терористичким групама.

Андреј Картаполов, шеф оперативног одјељења у руском Генералштабу, рекао је јуче новинарима да су руски борбени авиони извршили 834 лета од почетка операције у Сирији 30. септембра и уништили 819 терористичких мета.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Путин

23.10.2015 07:34

Јесу ли то Руси већ уморни, па позивају своје колеге Амере у помоћ, изгледа да нису заборавили авганистансу авантуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2015 09:11

Пуно си гледао Рамбо филмова. Руси нису као прије, погледај снимке и послусај помагању исила.