Moskva poziva na zajedničku borbu

Rusija poziva države koje se bore protiv teroristike grupe "Islamska država" da preispitaju kratkovidu politiku odbijanja da se udruže sa Moskvom i počnu konstruktivan rad na nacrtu rezolucije UN, rekao je ruski ambasador u svjetskoj organizaciji Vitalij Čurkin.

Svijet 23.10.2015 | 09:08
Moskva poziva na zajedničku borbu

Čurkin je rekao na sjednici Savjeta bezbjednosti UN da je Rusija dostavila ovom tijelu nacrt rezolucije o ujedinjenju napora u borbi protiv terorizma, prenio je TASS.

"Apelujemo na sve da se priključe konstruktivnom radu u vezi sa našim prijedlogom", rekao je ruski ambasador.

Čurkin je naglasio da je "Islamska država" prijetnja koja se ne može tolerisati i da su neophodni kolektivni napori za njeno eliminisanje na osnovu normi i principa međunarodnog prava i Povelje UN.

Ruski diplomata rekao je da treba ostaviti po strani politička neslaganja koja nisu od suštinskog značaja, da bi se ispunio ovaj urgentni zadatak.

On je odbacio navode američkog ambasadora pri UN Samante Pauers da je ruska vojna operacija u Siriji dovela do pogoršanja humanitarne situacije u toj zemlji i da se događaji odvijaju u korist "Islamske države".

Pauersova je rekla da su mete ruskih vazdušnih udara bili civilna infrastruktura i grupe koje se bore protiv "Islamske države".

Rusija je naglasila više puta da vrši bombardovanje objekata povezanih sa "Islamskom državom" i ostalim terorističkim grupama.

Andrej Kartapolov, šef operativnog odjeljenja u ruskom Generalštabu, rekao je juče novinarima da su ruski borbeni avioni izvršili 834 leta od početka operacije u Siriji 30. septembra i uništili 819 terorističkih meta.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Putin

23.10.2015 09:34

Jesu li to Rusi već umorni, pa pozivaju svoje kolege Amere u pomoć, izgleda da nisu zaboravili avganistansu avanturu.

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2015 11:11

Puno si gledao Rambo filmova. Rusi nisu kao prije, pogledaj snimke i poslusaj pomaganju isila.