Огар: Косову није мјесто у Унеско

Бивши комадант специјалне француске јединице у саставу Кфора, пуковник Жак Огар изјавио је да Унеско не треба да прими у своје чланство Косово, јер му ту није место.

Србија 23.10.2015 | 08:14
Огар: Косову није мјесто у Унеско

"Имам поруку за УНЕСКО - немојте да устукнете под притиском јер исти који су рушили и спаљивали, данас желе у УНЕСКО. Косову тамо није место", рекао је Огар за "Блиц".

Лист подсећа да је Огар, официр и племић, који је 1999. спасао манастир Девич код Србице и сестринство у њему, иако то није био примарни задатак специјалне француске јединице којом је командовао.

За свој несебицацн и храбар чин Огар, иначе дванаеста генерација војника у својој породици, одликован је Орденом Светог Саве.

Пуковник Огар за кога кажу да је "хришћански официр", након 26 година службе, по повратку са Косова, одлучио је да униформу окочи о клин.

"Српска културна баштина, која је светска, на Косову мора бити спасена. Албанци и њихова власт имају две приче. Једну за свет по којој су добри и брижни, а другу на Косову, тамо где је прави живот. А тамо они не штите цркве и манастире, већ их уништавају", поручује француски пуковник.

Он још наводи да, "када је видео како се руше српски манастири, то није могао да истрпи".

"Толико векова и историје на једном месту. Косово није само испуњено српском баштином, већ је управо због ње једна од европских колевки хришћанства", каже Огар.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Параноја

23.10.2015 07:23

Само да ми је знати где ови наси новинари,разноразни творци информација проналазе ове метузалеме да и они кажу коју,обично потпуно безвриједну мисао?! И тако читаво вријеме ми слушамо неке безвезне пензионисане филозофе, пензионисане генерале,пензионисане дипломате,....,кога је уопштено брига ста он мисли?! Само се заносимо, читаво вријеме рата па и сад,тешки ретард од народа! Кад схватимо ко смо знати ћемо шта смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакрдијаш

23.10.2015 07:27

Е мој француски лакрдијашку, убили сте Моамера Ел Гадафија, боље би било да то коментаришеш, јер епилог тог вашег убиства и злочина над либијцима су данашње избјеглице, а ви их веома мало примате у Франциску. Ви сте најобичнији п.....исци, оставите ви Косово Србима и Албанцима, нека га они ријеше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

23.10.2015 12:31

Ту ће још бити рата. Ради се на томе.

ОДГОВОРИТЕ