Ogar: Kosovu nije mjesto u Unesko

Bivši komadant specijalne francuske jedinice u sastavu Kfora, pukovnik Žak Ogar izjavio je da Unesko ne treba da primi u svoje članstvo Kosovo, jer mu tu nije mesto.

Srbija 23.10.2015 | 08:14
Ogar: Kosovu nije mjesto u Unesko

"Imam poruku za UNESKO - nemojte da ustuknete pod pritiskom jer isti koji su rušili i spaljivali, danas žele u UNESKO. Kosovu tamo nije mesto", rekao je Ogar za "Blic".

List podseća da je Ogar, oficir i plemić, koji je 1999. spasao manastir Devič kod Srbice i sestrinstvo u njemu, iako to nije bio primarni zadatak specijalne francuske jedinice kojom je komandovao.

Za svoj nesebicacn i hrabar čin Ogar, inače dvanaesta generacija vojnika u svojoj porodici, odlikovan je Ordenom Svetog Save.

Pukovnik Ogar za koga kažu da je "hrišćanski oficir", nakon 26 godina službe, po povratku sa Kosova, odlučio je da uniformu okoči o klin.

"Srpska kulturna baština, koja je svetska, na Kosovu mora biti spasena. Albanci i njihova vlast imaju dve priče. Jednu za svet po kojoj su dobri i brižni, a drugu na Kosovu, tamo gde je pravi život. A tamo oni ne štite crkve i manastire, već ih uništavaju", poručuje francuski pukovnik.

On još navodi da, "kada je video kako se ruše srpski manastiri, to nije mogao da istrpi".

"Toliko vekova i istorije na jednom mestu. Kosovo nije samo ispunjeno srpskom baštinom, već je upravo zbog nje jedna od evropskih kolevki hrišćanstva", kaže Ogar.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Paranoja

23.10.2015 07:23

Samo da mi je znati gde ovi nasi novinari,raznorazni tvorci informacija pronalaze ove metuzaleme da i oni kažu koju,obično potpuno bezvrijednu misao?! I tako čitavo vrijeme mi slušamo neke bezvezne penzionisane filozofe, penzionisane generale,penzionisane diplomate,....,koga je uopšteno briga sta on misli?! Samo se zanosimo, čitavo vrijeme rata pa i sad,teški retard od naroda! Kad shvatimo ko smo znati ćemo šta smo!

ODGOVORITE
Name

Lakrdijaš

23.10.2015 07:27

E moj francuski lakrdijašku, ubili ste Moamera El Gadafija, bolje bi bilo da to komentarišeš, jer epilog tog vašeg ubistva i zločina nad libijcima su današnje izbjeglice, a vi ih veoma malo primate u Francisku. Vi ste najobičniji p.....isci, ostavite vi Kosovo Srbima i Albancima, neka ga oni riješe.

ODGOVORITE
Name

Hm

23.10.2015 12:31

Tu će još biti rata. Radi se na tome.

ODGOVORITE