ЛЕ - преглед: Клоп и даље без побједе, Виљареал лако...

Ливерпул није успео да савлада Рубин из Казања 1:1 у трећем колу групе Б Лиге Европе, док је Виљареал био убедљив против Динама из Минска у групи Е 4:0.

Фудбал 22.10.2015 | 23:30
ЛЕ - преглед: Клоп и даље без побједе, Виљареал лако...

Групе А, Б и Ц: Велики повратак Солскјера и још једно норвешко чудо! Ливерпулу не помажу ни Клоп, ни црвени картон! Марко Девић стрелац за Рубин на Енфилду, Сион лидер после тријумфа у Француској, Фенеров Бразилац постао спасилац у 89. минуту.

Апсолутни хит групне фазе Лиге Европе зове се - Молде! Званични шампион Норвешке, који три кола пре краја првенства заостаје чак 19 бодова за будућим прваком Розенборгом дели ове јесени лекције великанима широм Старог континента. Екипа Оле Гунара Солскјера, који се у среду вратио у клуб после епизоде у Кардифу, разбуктао је победнички менталитет у телу својих играча, а они му се одужили на најбољи могући начин, одувавши са терена славни Селтик - 3:1.

Молде је одиграо фуриозно на почетку меча и головима Оле Камаре и Вегарда Форена у размаку од само седам минута бацио на колена Шкоте, баш као што је Солскјер некад „слагао“ дефанзивце широм енглеске Премијер лиге. Зелени су успели да одговоре почетком другог дела преко Комонса, међутим, Мохамед Ељоунуси је само 60 секунди касније још једном разгалио навијаче на Акер стадиону и задржао свој тим на челу Групе А, са чак седам бодова из три утакмице.

Молде је на челу, а Фенербахче је избио на друго место ове групе, јер је после пораза од Норвежана и ремија у Глазгову, ипак, нашао начин да разгали присталице минималцем против Ајакса - 1:0. Дуго је турски представник облетао око гола Силесена, имао већи посед лопте и више прилика, да би коначно, минут пре краја Бразилац Фернандао трећим голом у Лиги Европе показао да ће бити огромно појачање за екипу Витора Переире. Португалски тренер је, иначе, извео изузетно респектабилан састав, пружио шансу Лазару Марковићу, док је све време у екипи из Амстердама играо Немања Гудељ.

Ако је Молде хит, онда у групу великих разочарања дефинитивно спада Ливерпул. Црвенима није помогла ни недавна рокада на клупи, па је Јирген Клоп на почетних 0:0 са Тотенхемом у првенству додао још један реми, овога пута са головима, али тешко да су због тога навијачи срећни. Немац је дебитовао на Енфилду, међутим, даље од 1:1 против Рубина није стигао, највише захваљујући Србину Марку Девићу. Искусни нападач је у 15. минуту сјајно реаговао на пас Олега Кузмина и савршеном егзекуцијом натерао навијаче домаћег тима да се ухвате за главу.

Иако значајно ослабљени, Црвени су пре краја првог полувремена успели да поравнају преко Емреа Џана и то само минут пошто је због другог жутог картона искључен управо Кузмин. Чинило се да би Ливерпул могао да искористи чињеницу да има играча више, међутим, гости су се умешно бранили, а стерилном Ливерпуловом нападу није помогао ни улазак Кристијана Бентекеа који је у финишу погодио стативу из једине зреле шансе.

Ливерпул има само три бода и питање је да ли ће обезбедити европско пролеће, јер далеко веће шансе да из Групе Б настави такмичење у нокаут фази има Сион. Представник Швајцарске је направио изненађење у Бордоу и сачувао лидерску позицију захваљујући поготку главом Леа Лакрое.

ЛИГА ЕВРОПЕ - ТРЕЋЕ КОЛО

ГРУПА А

Молде - Селтик 3:1 (2:0)
/Камара 11, Форен 18, Ељоунуси 56 - Комонс 55/

Фенербахче - Ајакс 1:0 (0:0)
/Фернандао 89/

ГРУПА Б

Ливерпул - Рубин 1:1 (1:1)
/Џан 37 - Девић 15/

Бордо - Сион 0:1 (0:1)
/Лакро 21/

ГРУПА Ц

ПАОК - Краснодар 0:0

Габала - Борусија Дортмунд 1:3 (0:2)
/Додо 90+3 - Обамејан 31, 38, 72/

Групе Д, Е и Ф: Напуљска фурија марширала Данском, Жута подморница потопила Динамо, Марсељ потонуо у Браги! Изабраници Мауриција Сарија у потпуности су прихватили систем игре новог стратега, везали су пети тријумф у свим такмичењима и у овим тренуцима делују као екипа коју је практично немогуће зауставити - 1:4.

Напуљска фурија пред собом је однела и Мидтјиланд, који је у Данској лагано преслишан у првих 45 минута, па су гости у наставку меча имали довољно времена да се одморе и за првенствени меч са Кјевом у Верони - 1:4 (1:3).

Изабраници Мауриција Сарија у потпуности су прихватили систем игре новог стратега, везали су пети тријумф у свим такмичењима и у овим тренуцима делују као екипа коју је практично немогуће зауставити.

Серију сјајних голова започео је Хосе Каљехон лобом у 20. минуту, а наставио Маноло Габијадини са два поготка у наставку првог дела игре. Какву-такву наду домаћину вратио је Мартин Пушић у 43. минуту, али је то било све што је домаћин приказао на овом мечу.

Иако је изгледало да ће друго полувреме протећи у потпуно летаргичној атмосфери, да не буде тако потрудио се Гонзало Игуаин, после феноменалне асистенције Омара ел Кадурија, друге на овом мечу.

Први пораз Мидтјиланда нису успели да искористе Легија и Бриж, који су у Варшави одиграли 1:1 и дошли тек до првог бода у групи Д.

Феноменалан меч са великим бројем преокрета у последњих шест минута утакмице виђен је у Браги, где је домаћин на крају савладао Олимпик из Марсеља резултатом 3:2.

Просто звучи невероватно, али први погодак на овој утакмици постигнут је у 61. минуту, када је Ахмед Хасан савладао Манданду. Када је Вилсон Едуардо у 77. минуту повисио на 2:0 изгледало је да је све готово, али су за само три минута (84. и 87. минут) Алесандрини и Бачуаји донели изјендачење Марсељу.

Ипак, домаћин је имао снаге да се поново врати и поготком Алана дође до три вредна бода убедљиве прве позиције у групи Ф. Ни друго место засео је Либерец, који је у 96. минуту утакмице са Гронингеном остао без два бода (1:1).

Жута подморница је била доминантна у против Динама из Минска (4:0), али је прво место у групи Е задржао Рапид, који је у сјајној утакмици на свом терену надиграо Викторију из Плзена.

Група Д
Легија - Бриж 1:1 (0:1)
(Кучаржик 51 - Де Фаув 39)
Мидтјиланд - Наполи 1:4 (1:3)
(Пушић 43 - Каљехон 19, Габијадини 31, 40, Игуаин 90+4)

Група Е
Виљареал - Динамо Мн. 4:0 (2:0)
(Бакамбу 17, 32, Солдадо 61, Баили 71)
Рапид - Плзењ 3:2 (1:1)
(Хофман 34, Шауб 52, Петсос 68 - Дурис 12, Хросовски 76)

Група Ф
Брага - Марсеј 3:2 (0:0)
(Хасан 61, Едуардо 77, Силва 88 - Алесандрини 84, Башуаји 87)
Либерец - Гронинген 1:1 (0:0)
(Лукасен 87 - Хесен 90+6)

Коментари / 0

Оставите коментар